U petak je u organizaciji Studentskog sportskog saveza Crne Gore organizovana Biking tura za studente. Još jedna u nizu netakmičarskih aktivnosti, organizovana je u okolini Danilovgrada u saradnji sa Biciklističkim klubom „Džada“, a uz podršku Biciklističkog saveza Crne Gore. U uvodnom dijelu programa, sve učesnike pozdravila je predsjednica Opštine Danilovgrad Zorica Kovačević, a nakon obraćanja predsjednika Biciklističkog saveza i predsjednika Studentskog sportskog saveza Crne Gore, studenti su vozili 25km u Bjelopavlićima i okolini rijeke Zete.

Učesnici ture su bili u prilici da se upoznaju sa prelijepim predjelima ove opštine, ali i da čuju zanimljive priče o mostu Jelene Anžujske i Adžijinom mostu, gdje su pravljene kraće pauze za fotografisanje. Nakon ture organizovano je zajedničko druženje u prelijepom ambijentu kuće od blata, a Opština Danilovgrad je nagradila biciklom autora najljepše fotografije zabilježene tokom ture.

 

U subotu je oko 100 studenata uživalo u obilasku Kapetanovog i Manitog jezera. Na visinama Lukavice, ušuškano među planinama, put do Kapetanovog jezera  pružio je studentima sve što je potrebno za avanturu za pamćenje: dolinu Lukavice sa mirisnim cvjetnim poljima punim narcisa i maslačaka, katune koji proizvode domaće proizvode, domaće životinje, kao i beskrajnu tišinu i mir. Nakon Kapetanovog, na svega 45 minuta pješačenja, studenti su obišli i Manito jezero. Prelijepi vidici i fotografije za uspomenu obilježili su ovo jednodnevno druženje studenata.

Navedene aktivnosti izazivaju sve veću pažnju studenata, a Studentski sportski savez Crne Gore će i u narednom periodu kroz slične događaje promovisti zdrave stilove života iupoznati studente sa prelijepim predjelima naše države koje do sada nijesu imali prilike da vide.

Related Posts