Juče je na terenima TK AS u Podgorici u sklopu proslave Evropske nedelje sporta a uz podršku Ministarstva sporta i mladih, održano XVII Studentsko prvenstvo Crne Gore u tenisu. Učešće je uzelo ukupno 51 student sa svih crnogorskih univerziteta.

 

Nakon petogodišnje dominacije Matije Bulatovića, titula šampiona opet ide u vitrine Medicinskog fakulteta.  U veoma jakoj konkurenciji viđeno je dosta zanimljivih mečeva a titula šampiona pripala je Andriji Jašoviću. On je u finalu slavio protiv Nikole Jankovića sa Univerziteta Donja Gorica rezultatom 7:4 te je tako zasluženo osvojio svoju prvu titulu.

 

Bronzana odličja osvojili su Andrija Joković sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, odnosno Igor Vučić sa FTH Kotor.

 

U ženskoj konkurenciji zlatnu medalju osvojila je Katarina Sinđić sa Prirodno-matematičkog fakulteta koja je zlatnu medalju osvojila predajom rivalke Anastasije Bošković sa Biotehničkog fakulteta. Bronzane medalje pripale su Anici Beljkaš (Ekonomski fakultet) i Jeleni Jovanović (Prirodno-matematički fakultet).

Related Posts