Juče je, simbolično na dan studenata, pred oko 200 gledalaca u Sali Gimnazije Slobodan Škerović odigrana finalna utakmica ovogodišnjeg izdanja Luštica Bay Studentske lige u odbojci u kojoj su igrači Ekonomskog fakulteta uz dosta muke uspjeli da odbrane titulu osvojenu prošle godine. Biotehničari, iako su bili oslabljeni neigranjem dva ključna igrača, bili su ravnopravan rival u oba seta, i šampiona su odlučile nijanase. U prvom setu Biotehničari su krenuli odlično, dobri su bili i u odbrani i u napadu, i veoma brzo stigli do 5 poena prednosti – 9:4, šro je bio alarm za trenera Ekonomista koji je zatražio tajm aut. Minut odmora je dobro došao ekonomistima, razigrali su se i polako stizali prednost Biotehničara. Kada su izjednačili na 17:17, momci sa biotehničkog su zatražili tajm aut, nakon kojeg su stigli do 20:17. Uslijedio je još jedan tajm aut Ekonomista, nakon kojeg su fantastičnom serijom servisa Radulovića stigli do četiri set lopte, bilo je 24:20. Kapiten Biotehničara, Vujičić je spasio dvije, najprije „kuvanjem“, pa as poenom, ali je sledeći servis poslao u aut, za konačnih 25:22 u prvom setu.

I u drugom setu su krenuli Biotehničari dobro, poveli sa 5:1, međutim vrlo brzo su odbojkaši Ekonomskog fakulteta uhvatili priljučak i preokrenuli rezultat. Nakon što su stigli do 7:6, vodili su tokom cijelog meča. Ipak se momci sa Biotehničkog nijesu predavali, dali su i poslednji atom snage, stigli so izjednačenja (22:22 i 23:23), ali ipak na njihovu žalost to je bilo sve. Ekonomisti su najprije iz blok, pa iz odlično organizovanog napada osvojili dva poena, za novu titulu.

I pored poraza, Biotehničari su gromoglasno pozdravljeni od svojih navijača, koji su tokom cijelog meča pravili odličnu atmosferu.

Treće mjesto osvojila je ekipa Prirodno-matematičkog fakulteta, savladavši Elektrotehnički fakultet.

Ekonomski fakultet- Biotehnički fakultet 2:0  (25:22 ; 25:23)
Ekonomski fakultet: Raičković, Čađenović, Ranitović, Međedović, Radulović, Perović, Babić, Jevtović, Praščević, Mesić, Muhović, Kilibarda.
Biotehnički fakultet: Krivokapić, Šćepanović, Rakočević, Ivanović, Vukadinović, Kovačević, Perišić, Vujičić.

Related Posts