U finalu ovogodišnjeg Studentskog kupa Crne Gore u odbojci igraće Ekonomski i Elektrotehnički fakultet.

Biće to repriza prošlogodišnjeg finala u kojem je slavio Ekonomski fakultet rezultatom 2:0.

Polufinalni mečevi odigrani su u nedelju 1.Aprila u Sali SKC Univerziteta Crne Gore a do finala su došli teško i jedni i drugi.

Ekonomski fakultet je počeo dobro. Servisima Anđelije Petrović poveo čak 10:5 ali je u drugom dijelu seta bolje zaigrao Studentski dom pa je blokom Vojinovića prvi put poveo u 21.minutu 16:17. Iz minuta u minut prednost se povećavala pa je Studentski dom iznenađujuće osvojio prvi set.

Na krilima fenomenalnog tehničara Bajovića Studentski dom je poveo 0:3 u drugom setu pa je kapiten Ekonomskog Radulović zatražio minut predaha. Nakon toga su zaigrali bolje Ekonomisti pa su servisima Raičkovića i poenima pomenutog kapitena Radulovića preokrenuli na 8:7. Do kraja seta igralo se poen za poen a protivniku nije pomogla ni sjajna igra Miloša Petrovića koji je zabilježio 3 as servisa i nekoliko važnih poena u drugom setu pa je Ekonomski slavio 27:25. U trećem setu nije bilo dileme pa je aktuelni šampion na kraju ipak izborio finale.

U drugom polufinalnom meču slavio je ETF, lakše nego što to krajnji rezultat pokazuje. Opuštenost studenata ETF-a kaznili su igrači Biotehničkog fakulteta osvajanjem drugog seta ali do iznenađenja nisu mogli.

 

Ekonomski fakultet – Studentski dom PG 2:1 (21:25, 27:25, 15:12)

Gledalaca oko 100

Sudije: J.Mitrović, T.Ivanović

Ekonomski fakultet: Međedović, F.Radulović, Raičković, Aranitović, Bošković, Er.Muhović, En.Muhović, T.Radulović, Petrović

Studentski dom PG:  Bajović, Petrović, Jestrović, Vojinović, Banićević, Bajramspahić, Janković

 

Biotehnički fakultet  – Elektrotehnički fakultet 1:2 (18:25, 25:23, 13:15)

Gledalaca oko 100

Sudije: T.Ivanović, J.Mitrović

Biotehnički fakultet: Krivokapić, Šćepanović, Sokić, Rajković, Jelenić, Rakočević, Bojičić

Elektrotehnički fakultet: S.Dedić, B.Dedić, J.Bogojević, F.Bogojević, Vojinović, Svrkota, Rakonjac, Medojević, Vujović,