U četvrtak su u Sali SKC Univerziteta Crne Gore u organizaciji Studentskog sportskog saveza Crne Gore i Opštinskog studentskog sportskog saveza Podgorica odigrane polufinalne utakmice Studentskog kupa Crne Gore u rukometu.

U ovogodišnjem izdanju Studentskog kupa nastupilo je 7 ekipa a u polufinalu iznenađenja nije bilo. U prvom meču sastali su se Ekonomski fakultet i ekipa Studentskog doma iz Podgorice. Aktuelni šampion, Ekonomski fakultet, od starta je nametnuo svoj ritam igre pa je već u petom minutu poveo 4:0. Međutim, Studentski dom je nakon timeout-a konsolidovao redove i prišao na samo poen zaostatka, da bi, golom Markovića, Ekonomski ipak na odmor otišao sa dva gola prednosti.

U drugom poluvremenu Ekonomisti su pojačali ritam što je prouzrokovalo i 3 isključenja ali im to nije smetalo da meč sigurnom igrom privedu kraju i to golom jedine djevojke u timu, Katarine Nedović, za konačnih 19:15. U timu Ekonomista istakli su se Marković i Lipovina sa po 5 pogodaka, dok je kod gostiju blistao juniorski reprezentativac Crne Gore Nemanja Barac koji je postigao 6 pogodaka.

U drugom polufinalnom meču Fakultet za sport i fv je protiv ekipe Elektrotehničkog fakulteta od početka do kraja meča kontrolisao dešavanja na terenu pa je na poluvremenu imao solidnih 4 razlike koje je održavao do kraja meča. Na kraju konačnih 21:18 za još jedno finale sa vječitim rukometnim rivalom, Ekonomskim fakultetom.  U timu Fakulteta za sport i fv istakao se Delić sa 7 pogodaka dok je u ekipi ETF-a bolji od ostalih bio Dražen Mandić koji je takođe postigao 7 pogodaka.

 

Ekonomski fakultet – Studentski dom PG  19:15 (8:6)

Isključenja: Ekonomski fakultet 8 minuta, Studentski dom PG 2 minuta

Sedmerci: Ekonomski  3(3) , Studentski dom PG 1(0)

Ekonomski fakultet: Matović, Joksimović 3, Novović 3, Veljović, Nedović 1, Otašević, Marković 5, Lipovina 5, Obradović 2, Stanković, Peruničić, Jovanović.

Studentski dom PG: Lukovac, Šabović, Ivanović 3, Marojević, Barac 6, Bajramspahić, Vujičić 2, Radičević 2, Marić, Nedović 2.

 

 

 

 

 

Elektrotehnički fakultet – Fakultet za sport i fv     18:21 (7:11)

Isključenja: Elektrotehnički fakultet 4 minuta, Fakultet za sport i fv 6 minuta.

Sedmerci: Elektrotehnički fakultet 0(0), Fakultet za sport i fv 1(1)

Elektrotehnički fakultet: Pajović, Ružić, Pavićević 2, Mandić 7, Varagić 3, Zindović, Radovanović 3, Đurašković, Perović 1, Maraš, Burić 2.

Fakultet za sport i fv: Anđelić, Martinović, Hadžiosmanović, Spasojević, Rajković, Dizdarević 3, Omerčević 3, Bošković 2, Roganović, Laličić 1, Čukić 5, Delić 7, Sekulić, Stojanović, Ostojić

Related Posts