Juče je pred oko 300 gledalaca u sali SKC Univerziteta Crne Gore odigrana finalna utakmica ovogodišnjeg izdanja Luštica Bay Studentskog kupa u odbojci u kojem su igrači Ekonomskog fakulteta uz dosta muke uspjeli da odbrane titulu osvojenu prošle godine. Viđena je velika borba, igralo se prilično izjednačeno o čemu svjedoči podatak da su tri od četiri seta završena na razliku.

Studenti Elektrotehničkog fakulteta su bili su ravnopravan rival u sva četiri seta, a šampiona su odlučile nijanase. U prvom setu serijom dobrih servisa Bogojevića ETF odlazi sa tri poena prednosti na prvi tehnički time-out. Nakon toga bolja igra i preokret u finišu seta igrača Ekonomskog fakulteta za prednost od 1:0 u setovima.

I u drugom setu su krenuli ETF-ovci dobro, poveli sa 5:1, međutim vrlo brzo su odbojkaši Ekonomskog fakulteta uhvatili priljučak i preokrenuli rezultat. U egal završnici igralo se poen za poen a u tim trenucima blistao je Boban Dedić koji as poenom donosi izjednačenje u setovima.

Šta tek reći za treći set. Igrao je ETF dobro, asevi Bobana Dedića, dobra igra njegovog brata tehničara Slobodana, Bogojević dobar u napadu, imali su ETF-ovci čak 4 set lopte ali je na kraju presudilo iskustvo šampionske ekipe koja greškom Bogojevića, koji je smečovao u aut, osvaja treći set.

U četvrtom smo vidjeli skoro identičnu situaciju. Igrao je ETF dobro do sredine seta ali na kraju poenima Međedovića, Radulovića i Jeftovića Ekonomski fakultet potvrđuje primat i osvaja devetu uzastopnu titulu.

 

 

 

IZVJEŠTAJ SA FINALNE UTAKMICE

Podgorica, 11.04.2018.

Sala SKC Univerziteta Crne Gore

Sudije: Jelena Mitrović  i Tanja Ivanović

 

Ekonomski fakultet- ETF 3:1  (25:22 ; 26:28 ; 31:29 ; 27:25)

Ekonomski fakultet: Raičković, Aranitović, Međedović, Radulović, Ivanović,  Petrović, Jevtović, Bošković, Muhović

ETF : S.Dedić, B.Dedić, J.Bogojević, F.Bogojević, Vujović, Dulović, Vojinović, Svrkota, Rakonjac, Matković, Dragišić

Treće mjesto osvojila je ekipa Studentskog doma iz Podgorice savladavši Biotehnički fakultet.