U nedelju 21. aprila odigrane su polufinalne utakmice Luštica bay Studentske lige Crne Gore u košarci.

Prvi polufinalni meč između ekipa Mašinskog fakulteta i Elektrotehničkog fakulteta bio je više nego zanimljiv i neizvjestan do samog kraja, a sami početak utakmice počeo je veoma nervozno i sa jedne i sa druge strane, pa se dva minuta igralo bez postignutih koševa. Prodor Otaševića u trećem minutu zaustavljen je faulom pa on sa linije slobodnih bacanja donosi prve poene na utakmici. Nastavak susreta donio je seriju 14:0, sa 4:3 na 18:3 u korist Mašinskog fakulteta, a do poluvremena, nakon dva tajm auta,  ekipa ETF-a se potpuno vratila u meč i smanjila na samo 4 poena zaostatka, pa se na odmor otišlo sa rezultatom 27:23 za Mašinski fakultet.

U drugom poluvremenu ekipa Elektrotehničkog fakulteta je igrala veoma jako sa presingom po čitavom terenu što je i donijelo seriju 7:1 za preokret 28:30. U nastavku utakmice igralo se koš za koš a ekipa Elektrotehničkog fakulteta je imala prednost od 6 poena sa kojom je ušla u poslednji minut meča. Mašinski fakultet je na krilima Pajovića uspio da smanji na samo poen razlike na 20 sekundi do kraja susreta. U poslednjem napadu ETF-a Milić pravi grešku u koracima i ostavlja 15,3 sekunde za napad Mašinskog fakulteta. Međutim, to nije bilo dovoljno za preokret. Jovanović nije uspio ni da šutira u poslednjem napadu svoje ekipe pa je počelo veliko slavlje igrača Elektrotehničkog fakulteta.

Tako će se ETF, posle dvije godine pauze, ponovo boriti za titulu.

U pobjedničkoj ekipi istakao se Nikaljević sa 20 postignutih poena dok je u redovima aktuelnih vicešampiona Otašević postigao 17 poena.

U drugom polufinalnom meču neizvjesnost je trajala samo jedno poluvrijeme. U prvom poluvremenu Biotehnički fakultet je uspio u potpunosti da neutrališe igru Ekonomskog fakulteta i na odmor ode sa minimalnom prednošću od pola koša 24:23. Nastavak utakmice protekao je u potpunoj dominaciji studenata Ekonomskog fakulteta koji su nametnuli žestok tempo igre pa je prednost rasla iz minuta u minut za konačnih 29:51. U pobjedničkom timu istakli su se Bulatović sa postignutih 17 poena i Vojinović sa 11, koji je sve poene postigao u drugom poluvremenu, dok je u poraženoj ekipi bolji od ostalih bio Krivokapić sa 11 poena.

 

Rezultati:

 

Mašinski fakultet – Elektro-tehnički fakultet  40: 41 ( 27: 23 )

Gledalaca oko 150

Sudije: P.Đikanović, S.Ćetković, V.Mugoša (Podgorica)

Mašinski  fakultet:  Radenović, Vučinić 11, Pivljanin, Jovanović 3, Otašević 17, Posuka, Zogović, Krunić, Pajović 9, Tomović, Golijanin .

Elektro-tehnički  fakultet: Nikaljevević 20, Džaković 7, Jelovac 8, Mrdak 3, Pa. Milić 2, Ivković, Jovović, Gardašević 1, Radović, Drešaj, Mandić, Pe. Milić.

 

Biotehnički fakultet- Ekonomski fakultet   29: 51  ( 24:23 )

Gledalaca oko 150

Sudije: P.Đikanović, S.Ćetković, V.Mugoša (Podgorica)

Biotehnički fakultet: Vukadinović 6, Mijović 10, Vulić, Milić, Krivokapić 11, Vujisić 2, Drešaj, Barjaktarović.

Ekonomski fakultet: Rajković 2,  Jovanović 3, Miranović 8, Milunović, Veljović, Bulajić, Šipčić 3, Vojinović 11, J.Živković, Backović 4, Bulatović 17, D.Živković 3.