U finalu ovogodišnjeg izdanja Studentske lige Crne Gore u košarci igraće studenti Elektrotehničkog i Prirodno-matematičkog fakulteta, to je epilog polufinalnih mečeva igranih za vikend u sali SKC UCG.

U prvom polufinalnom meču ETF je nastavio nepobjedivost u ovogodišnjem takmičenju. Oni su savladali ekipu Plavog dvora rezultatom 45:41. Oslabljeni neigranjem ponajboljeg igrača Mandića, košarkaši Elektrotehničkog fakulteta su, lakše nego što to konačan rezultat pokazuje, slavili u ovom meču i zasluženo se našli u finalu. Nakon sigurne prednosti na poluvremenu, Plavi dvor je početkom drugog poluvremena serijom 9:2 stigao na samo poen zaostatka, ali je ETF uzvratio serijom 7:0 i priveo meč u mirnu završnicu i zaslužen plasman u finale. U pobjedničkom timu najefikasniji je bio centar Mrdak sa 19 poena, dok je u poraženom timu Popović postigao 15 poena.

U drugom polufinalnom meču PMF je opravdao ulogu favorita, pa se drugu godinu zaredom plasirao u finale Studentske lige. Niz nepobjedivosti u ovogodišnjem takmičenju nastavili su protiv vječitih favorita za visok plasman u ligi, ekipe Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića, koje su savladali rezultatom 68:61. Važnost utakmice učinila je da i jedna i druga ekipa igraju oprezno a na odmor se pošlo sa 41:38 u korist PMF-a. Duža klupa i nekoliko vezanih trojki P. Stojanovića presudili su da PMF osigura finale a time i šansu za osvajanje svoje prve titule u košarkaškom takmičenju. Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je P.Stojanović sa 18 poena, dok je u ekipi Fakulteta za sport i fv najefikasniji bio Džoganović sa 17 poena.

 

 

Rezultati:

 

Elektrotehnički fakultet – Plavi dvor 45:41 (24:16)

Sudije: Ćetković, Kuburović, Đikanović.

Elektrotehnički fakultet: Mrdak 19, Peković 3, Radović 4, Gardašević 3,  Janković 8, Mašulović 2, Jovović 6, Popović.

Plavi dvor: Kovačević 11, Popović 15, Jelovac, Drobnjak 8, Heldić 7, Aranitović, Vojinović.

 

 

PMF – Fakultet za sport i fv 69:61 (41:38)

Sudije: Ćetković, Kuburović, Đikanović.

PMF: P.Stojanović 18, M.Stojanović 15, Cupara 4, Hot 7, S.Đilas 4, Vujović 10, Maraš 2, Tatar 3, Rakočević 3, Perović 3, V.Đilas, Furundžić.

FSFV: Džoganović 17, Gačević 6, Krnić 14, Hodžić 3, Janković, V.Bošković 2, Bošković 3, Bulatović 16.

Related Posts