Studenti ETF-a su novi stari prvaci Luštica Bay studentske lige u košarci. U veoma čvrstom i neizvjesnom finalnom meču studenti Elektrotehničkog fakulteta su uspjeli savladati kolege sa Mašinskog fakulteta, zahvaljujući sjajnoj igri u poslednjoj četvrtini, rezultatom 47:46.

Pobjednička ekipa je otvorila meč atraktivnim zakucavanjem Lekovića. To nije poremetilo ekipu Mašinskog fakulteta, već je uslijedio odgovor brzim ulazom ulazom i poenima Pivljanina. Uslijedila je serija promašaja na obje strane, do kraja četvrtine se igralo “koš za koš”, da bi se prva četvrtina završila rezultatom 15:13 za “Mašince”. Pajović je otvorio drugu četvrtinu poenima iz reketa i mašinci povećavaju prednost 17:13. U sledećem napadu Jovanović je uspio da otme loptu i kontrom stigne do lakih poena za 19:13. U tom trenutku reagovala je klupa Elektrotehničkog fakulteta tražeći tajm aut, što je rezultiralo poenima Mrdaka sa poludistance.

Na drugoj strani blok Pajovića što je ostavilo prostora brzom Vučiniću da postigne poene uz dodatno slobodno bacanje za rezultat 24:18 na kraju prvog poluvremena. Igrači Mašinskog fakulteta su uspjeli jakom odbranom u drugoj četvrtini protiv favorizovane ekipe Elektrotehničkog fakulteta da na veliki odmor odu sa šest poena prednosti. Treća četvrtina u potpunosti je pripala igračima Mašinskog fakulteta, koji su na krilima sjajnog Otaševića u poslednjih dva minuta napravili seriju 7:0, za rezultat 39:30. Činilo se tada da je titula u njihovim rukama, ali tako nijesu mislili košarkaši Elektrotehničkog fakulteta, to je nagovijestio Raičević trojkom na početku četvrtog perioda za 39:33. Zatim Grbović za tri poena  preko ruke Jovanovića, Leković sjajnim dodavanjem Mrdaka za dva poena. Serija gostiju od 8:0 natjerala je domaćine da reaguju tajm autom pri rezultatu 43:42. Prvo vođstvo gostima donio je junak utakmice Grbović u 38 minutu. Uslijedio je odgovor Vučinića šutem i pogotkom za tri poena za rezultat 46:45. U 39. minutu Grbović šutira za tri poena i promašuje, na protivničkoj strani Otašević hvata loptu i gubi je u kontri, što je natjeralo Vučinića da pravi faul nad Grbovićem. Grbović ide na liniju za slobodna bacanja pri rezultatu 46:45 za Mašinski fakultet i tri sekunde do kraja. Uprkos pritiscima sa tribina Grbović je kapitenski “mirne ruke” u stilu velikih košarkaša pogodio dva bacanja kao “kap” i donio drugu titulu za redom Elektrotehničkom fakultetu. Tri sekunde nijesu bile dovoljne Mašincima, pokušao je Otašević sa svoje polovine, međutim nije pogodio.

Ekipu Elektroehničkog fakulteta predvodio je Grbović sa 11 poena, pratio ga je Leković sa 10 i Đordan sa 9 poena.

U poraženom sastavu Mašinskog fakulteta istakao se Pajović sa 14 poena, Otašević je postigao 11, a Jovanović sa osam poena.

Mašinski fakultet – Elektrotehnički fakultet 46:47 (15:13; 9:5; 15:12; 7:17)
Mašinski fakultet: Vučinić 7, Golijanin, Jovanović 8, Glomazić, Pivljanin 6, Pajović 14, Otašević 11, Tomović, Mitrović, Doderović.
Elektrotehnički fakultet: Grbović 11, Nikaljević 6, Prodanović, Raičević 6, Mrdak 5, S. Čarapić, I. Čarapić, Vukčević, Leković 10, Đordan 9, Ćaćić, Marić.

U utakmici za treće mjesto ekipa Pravnog fakulteta bila je bolja od Univerziteta Donja Gorica i slavila rezultatom 50:46.
UDG – Pravni fakultet 46:50  (16:11; 10:12; 6:8; 14:19)
UDG: Raković 10, Kavarić 6, Žujović 5, Strunjaš 9, Đečević, Radović 7, Kljajić, Pešić 2, Ćetković 7, Drobnjak.
Pravni fakultet: Aligrudić  9, Vujanović 9, Goranović 14, Femić 12, Stamatović 3, Veljić,  Jašarović, Grujić 3, Knežević.

Related Posts