Dugi niz godina FISU (Međunarodna univerzitetska sportska federacija) je veliku pažnju razvoju volonterskog pokreta u sportu. Volonteri su sastavni dio svakog sportskog događaja čiji je domaćin FISU. Njihovo znanje i iskustvo su vitalni dio zaostavštine svih sportskih događaja.

U cilju promovisanja Međunarodnog volonterskog pokreta u sportu, FISU je preuzela inicijativu da na godišnjem nivou organizuje Međunarodni forum “FISU Volunteer Leaders’ Academy-2017”. Prvo izdanje ovog foruma će biti održano 2. – 8. jula 2017. godine u Kazanju (Rusija), i okupiće predstavnike iz 170 federacija članica FISU. Projekat je odobren na sastanku Izvršnog odbora FISU, u Almatiju 26. januara 2017. godine.

Program Foruma je namenjen za 7 dana i uključuje sveobuhvatnu obrazovnu ulogu, kao i obuku i kulturne aktivnosti. Na spisku govornika Foruma su predstavnici Međunarodnog olimpijskog komiteta, UNESCO-a, WADA (Svjetska antidoping agencija), i Organizacionih odbora budućih Univerzijada.

Studentski sportski savez Crne Gore poziva sve zainteresovane studente – volontere da pošalju svoju aplikaciju na mail [email protected], najkasnije do 27. marta. Aplikant čija aplikacija bude ocijenjena kao najbolja, besplatno će učestvovati na pomenutom forumu i reprezentovati Studentski sportski savez CG i Crnu Goru.

Zainteresovani moraju ispunjavati sledeće uslove:

  • Najmanje 18 i ispod 27 godina starosti na 01.01.2017.
  • Volontersko iskustvo, volontiersko učešće na sportskim događajima (potvrditi sertifikatima)
  • Poznavanje engleskog jezika (najmanje upper intermediate level)
  • Aktivno učešće u sportskim, kulturnim i društvenim manifestacijama na univerzitetu, spremnost da razmenjuju iskustva učešća u ovim aktivnostima
  • Garancija punog učešća u svim događajima Foruma (prema vremenu i trajanju)
  • Spremnost da se donose odluke i obaveze u vezi sa formiranjem i daljom realizacijom akcionog plana o popularizaciji i promociji FISU ideja vezano za sportsko volontiranje

Na kraju Foruma, planirano je da se dodjele lične nagrade i sertifikati za 10 najboljih volontera. 5 volontera će dobiti priliku da se pridruže FISU timu i rade zajedno sa FISU na 29. Ljetnjoj Univerzijadi 2017 u Tajpeju od 19. do 30. avgusta. Preostalih 5 najboljih volontera će dobiti stipendije za studiranje na programu razmjene univerziteta po njihovom izboru.

Foto izvor: www.fisu.net								

Related Posts