Laureat tradicionalnog takmičenja “EUSA photo competition 2013”, koje podrazumijeva izbor fotografije godine na takmičenjima pod pokroviteljstvom Evropske univerzitetske sportske asocijacija, je Boris Brnović.

Zvanični fotoreporter Studentskog sportskog saveza Crne Gore, Boris Brnović, pobijedio je u konkurenciji velikog broja fotografija sa 17 univerzitetskih prvenstava održanih prošle godine – u badmintonu, ragbiju, stonom tenisu, odbojci, rukometu, fudbalu, karateu, košarci, futsalu, odbojci na pijesku, basketu 3×3, tenisu, veslanju, golfu, bridžu, džudu i tekvondou.

Brnović je pobijedio sa fotografijom sa Evropskog univerzitetskog prvenstva, održanom u Baru od 1. do 9. septembra 2013. godine. Brnoviću će nagradu na Generalnoj skupštini EUSA od 3. do 6. aprila 2014. godine u turskom Denizliju, uručiti predsjednik EUSA, Adam Rozek.

“Zadovoljan sam što je baš moja fotografija proglašena za najbolju. Odabrao sam pet fotografija sa kojima sam učestvovao na takmičenju, a stručni žiri je u četiri najbolje uvrstio fotografiju na kojoj su naše teniske reprezentativke Danica Krstajić i Ana Tomašević. Zaista ne znam šta je nagrada, ali je sigurno da ću biti gost EUSA tri dana u Denizliju”, kazao je Brnović, apsolvent Mašinskog fakulteta.

A nakon odabira žirija, za najbolju od četiri fotografije koje su prošle stručni sud, posjetioci zvanične stranice EUSA dali su svoj sud. Najviše glasova na stranici EUSA na Fejsbuku dobila je Brnovićeva fotografija.

Nagrada za fotografiju godine sa takmičenja pod pokroviteljstvom EUSA dodjeljuju se od 2009. godine. Tada je pobijedila Ukrajinka Darija Timošenko, a potom su je zaslužili Beat Alderslit (Norveška), Danilo Kesič (Slovenija), Ana Gomovska (Poljska) i Brnović.

Related Posts