Studentski sportski savez realizuje projekat “3,4,SAD!” Crnogorskog olimpijskog komiteta, koji uključuje pet motivacionih vikenda u okviru kojih će biti organizovani: hiking i biking ture, kajak, streličarstvo, trening u prirodi. Prva od aktivnosti je hiking tura, 19. septembra.

19. septembar 2015.

09:00 Okupljanje na parkingu iza Građevinskog fakulteta i polazak

Kanjon rijeke Mrtvice je jedno od onih mjesta koja se jednostavno moraju posjetiti. Krećemo u 9h, a do 10 časova stižemo stižemo u Međuriječje. Rijeka Mrtvica je desna pritoka Morače, a kanjon se nalazi na 40-ak kilometara od Podgorice prema Kolašinu. Kroz kanjon vodi označena staza dugačka 12km, prepuna živopisnih mjesta. Mi ćemo šetati nekih 8km, sa pauzama tako da tura spada u relativno lakše. Nakon 20-ak minuta nailazimo na kameni most, koji je napravio Knjaz Danilo, kao zadužbinu majci koja je bila iz tih krajeva. Idealno mjesto za prvu pauzu i fotografije za koje će biti zadužen Brna :). Dalje ćemo ići malo makadamskim putem i šumskim stazama, a vidjećemo i tunel. Spremite se za nezaboravan dan.

POTREBNA OPREMA: kvalitetne patike pogodne za dugo pješačenje ili gojzerice ko voli, ranac, hrana za jedan dan, voda (~2L), slatkiši, rezervne majice, lagana jakna za zaštitu u slučaju vjetra,  kapa ili šešir.

TEŽINA TURE:
kondiciona: 4/10
tehnička: 3/10

Za sve naše i vaše prijatelje tura je besplatna!!! Prijave slati na e-mail [email protected] najkasnije do 18.09. u 17h. U prijavi navesti ime i prezime, kontakt telefon i kontakt e-mail.  Broj mjesta je ograničen. Kako ćemo organizovati još tura, potrebno je i navesti da je prijava za hiking.