Od 14.do 28. jula u portugalskom gradu Koimbri održaće se Evropske Univerzitetske igre (EUSA Games). Ovo je četvrto po redu izdanje EUSA Evropskih univerzitetskih igara, a dosadašnja su organizovana u  Kordobi, Španija (2012), Roterdamu, Holandija (2014) i Zagrebu i Rijeci, Hrvatska (2016). Očekivanja su da će Igre okupiti oko 4000 sportista, koji će se takmičiti u 13 različitih sportova i oko 1000 oficijelnih lica. Otvaranje Igara na programu je večeras u 21h po lokalnom vremenu.

Od crnogorskih studenata na Igrama će nastupiti teniseri, džudisti i takmičar u para stonom tenisu. Takmičenje u tenisu na programu je od 15-20 jula, para tenis je na programu od 16-18 jula a poslednji nastupaju džudisti od 23-25 jula. Očekivanja su da bi upravo džudisti mogli do medalja, prije svih Marko Gušić, koji je na Evropskom šampionatu u Koimbri prošle godine osvojio zlatnu medalju u kategoriji -66kg.

Više informacija o Evropskim univerzitetskih igrama može  se naći na zvaničnom sajtu  takmičenja: http://www.eug2018.com/

SSSCG je u minulom periodu odradio sve procedure vezane za prijavu takmičara, obezbijedio opremu, prevoz, smještaj te s pravom očekujemo dobar nastup naših studenata.

Sastav crnogorske delegacije:

Ime i prezime sport finkcija univerzitet
Slobodanka Guresic Para stoni tenis sportista Univerzitet Crne Gore
Ana Rolovic Para tabel tennis pomocno osoblje Univerzitet Crne Gore
Cedomir Damjanovic Para tabel tennis trener Univerzitet Crne Gore
Nebojsa Gardasevic Judo sportista Univerzitet Donja Gorica
Jovana Nikic Judo sportista Univerzitet Crne Gore
Lazar Dakovic Judo sportista Univerzitet Donja Gorica
Marko Gusic Judo sportista Policijska akademija
David Radonjic Tennis trener Univerzitet Donja Gorica
Nikola Micunovic Tennis sportista Univerzitet Donja Gorica
Marko Koprivica Tennis sportista Univerzitet Donja Gorica
Biserka Radulovic Svi Sef misije Svi

 

Related Posts