Nakon što je prošle sedmice netakmičarskim aktivnostima (hiking, golf, plivanje) na Luštici Studentski sportski savez Crbe Gore obilježio Međunarodni dan studenata, juče je startovala I nova takmičarska sezona kada je studentski sport u pitanju. Na terenima pored hotela Korali u Sutomoru, u saradnji sa Odbojkšakim savezom Crne Gore, organizovano je, šesto po redu Studentsko prvenstvo Crne Gore.

Po prvi put, do titule prvaka stigle su dvije djevojke – Lidija Roganović sa Fakulteta političkih nauka i Nikoleta Pavićević, student Diplomatije na Univerzitetu Donja Gorica. Studentsko prvenstvo Crne Gore u odbojcvi na pijesku, samo je uvod u bogatu takmičarsku sezonu. Već narednog vikenda na terenima Teniskogkluba As u Donjim Kokotima, održaće se Studentsko prvenstvo CG u tenisu, dok je sedmicu dana kasnije na trim stazi u Tološkoj šumi na programu Studentski kros.

Najbrojnija studentska takmičenja, Studentske lige Crne Gore u futsalu i košarci 3×3, gdje se očekuje učešće od preko 20 ekipa,startovaće krajem oktobra i trajati do februara, dok je u sredinom novembra na programu Studentsko prvenstvo Crne Gore u stonom tenisu.

4 5

Related Posts