IDUS – MEĐUNARODNI DAN UNIVERZITETSKOG SPORTA

 

 

Na inicijativu FISU-a (Federation International Sport University) 20. septembar proglašen je za Međunarodni dan univerzitetskog sporta(Internationa day of University sport – IDUS) na 196. sjednici UNESCO-a. Inicijativu FISU-a podržao je, zajedno sa još 43 Nacionalne studentske sportske asocijacije, i Studentski sportski savez Crne Gore preko Nacionalne komisije za UNESCO. Međunarodni dan univerzitetskog sporta prvi put je obilježen 2016. godine, a očekujemo da će se ovogodišnje izdanje IDUS-a obilježiti u preko 150 zemalja.

S obzirom na globalno velik značaj ove manifestacije i na odziv studenata Studentski sportski savez Crne Gore će i 2018 godine obilježiti 20. septembar, sa obogaćenim programom čiji je cilj da okupi preko 1.000 studentata koji će se aktivno uljučiti u obilježavanju Međunarodnog dana univerzitetskog sporta kroz promotivne i sportske aktivnosti.

 

Centralna manifestacija proslave IDUS-a je Okrugli sto na temu “Sport kao sredstvo a ne cilj”

 

Okrugli sto na temu “Sport kao sredstvo a ne cilj” održaće se u srijedu, 26.09.2018 godine sa početkom u 12h u Multimedijalnoj sali Sportsko kulturnog centra UCG. Učešće su potvrdili Dušan Simonović Predsjednik COK-a, Prof. dr Stevo Popović Dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, Ivan Jovetić Prodekan za nastavu Fakulteta za sportski menadžment UDG, Jovana Vujošević Samostalna savjetnica u Ministartsvu sporta i Rajko Ćupić Podgorica Glavni grad.

 

Čekamo vas!

 

Related Posts