Danas je u Upravi za mlade i sport direktor Igor Vušurović primio studente-sportiste koji su se ovog ljeta okitili medaljama na Svjetskom univerzitetskom prvenstvu u karateu i Evropskim univerzitetskim igrama. Svjetsko univerzitetsko prvenstvo u karateu održano je u Bragi (Portugalu) a zlatnu medalju je osvojio Ljubiša Mihailović u kategoriji borbe +84kg. Medalje na Evropskim univerzitetskim igrama, održanim u Zagrebu i Rijeci osvojili su džudisti Danilo Pantić (srebro, -100kg) i Nikola Gušić (bronza, -73kg), karatisti Filip Vujadinović (srebro, -84kg), kata tim Ivan Simonović, Mirko Rudić, Stefan Pajović (bronza) i tekvondoista Balša Radunović (bronza, -74kg).

Direktor Vušurović uputio je čestitke sportistima i izrazio zadovoljstvo kvalitetnim nastupima i postignutim rezultatima, takmičari su se zahvalili kako Upravi tako i Studentskom sportskom savezu CG, na omogućenim uslovima za pripreme i nastup, dok je ispred SSSCG predsjednik Boris Sekulić iskazao zahvalnost Upravi na podršci, čestitao takmičarima i izrazio zadovoljstvo što je nastavljen kontinuitet dobrih nastupa i osvajanja medalja na međunarodnim takmičenjima.

Na takmičenjima u Bragi, Zagrebu i Rijeci nastupilo je ukupno 35 studenata-sportista iz Crne Gore, dok je na Igrama u Hrvatskoj, u saradnji SSSCG i Hrvatskog sveučilišnog sportskog saveza volontiralo 12 crnogorskih studenata. SSSCG je prošle godine pokrenuo inicijativu za formiranje kluba volontera, koji bi bili aktivni na svim velikim takmičenjima u Crnoj Gori, pa je tako već ove godine na Svjetskom prvenstvu u vaterpolu za juniore, održanom u Podgorici, volontiralo njih četvoro.

Related Posts