Juče je u Podgorici, u Multimedijalnoj sali Sportskog i kulturnog centra UCG Studentski sportski savez Crne Gore, u saradnji sa Stonoteniskim klubom Index, organizovao deseto po redu Studentsko prvenstvo Crne Gore u stonom tenisu. U veoma zanimljivom i izjednačenom takmičenja učešća su uzeli studenti sa svih crnogorskih Univerziteta, i gotovo svih fakulteta.

Ukupno je bilo prijavljeno 45 studenata, koji su najprije žrijebom podijeljeni u tri grupe, a pobjednici te tri grupe u međusobnim duelima odlučivali su o medaljama. Prošlogodišnji šampion, Stefan Rašović sa Ekonomskog fakulteta protivnicima u svojoj grupi nije prepustio ni set. U drugom dijelu žrijeba dominirao je Ivan Petrić sa UDG-a (Humanističke studije), koji je takođe sve mečeve pobijedio maksimalnim rezultatom. Nešto teži put do pobjede u svojoj grupi imao je Ivan Mugoša, takođe student Univerziteta Donja Gorica. On je bio dominantan do finala svoje grupe, gdje je takođe slavio maskimalnim rezultatom, 3:0 protiv Marka Azarića sa Mediterana, ali veoma tijesno (11:9, 13:11, 14:12).

U razigravanju za medalje najprije je Petrić savladao Mugošu 3:0 (11:4, 11:5, 11:6). Bolji od Mugoše bio je i Rašović, slavio je takođe sa 3:0 (11:5, 11:6, 11:6) pa se Mugoša morao zadovoljiti bronzanin odličjem. U meču koji je odlučivao o zlatnoj medalji slavio je prošlogodišnji šampion, Rašović 3:1 (11:9, 11:9, 7:11, 11:6).

petric rasovic

Related Posts