Studenti Prirodno-matematičkog fakulteta šampioni su Meridianbet Studentske lige Crne Gore u košarci, to je epilog finalnog meča odigranog pred oko 200 gledalaca u dvorani Sportsko kulturnog centra UCG.

 

Šampiona Studentske odlučivali su produžeci. Imao je ETF na 24 sekunde prije kraja meča čak osam poena prednosti i loptu u svojim rukama pa se činilo da je meč riješen. Međutim, PMF je koševima Tatara koji je fauliran prilikom šuta za tri poena, pa trojkom Hota sa osam metara i još jednim košem Tatara ispod koša, nakon greške Gardaševića, na 15 sekundi prije kraja susreta stigao na poen zaostatka. U penal završnici košarkaši Etf-a pogađali su po jedno slobodno bacanje a Radović je košem u posljednjoj sekundi meča donio ekipi PMF-a produžetke. U produžecima je PMF iskoristio psihološku prednost i veliku podršku sa tribina pa je ostvario trijumf u ovom meču rezultatom 68:66.

 

Početak meča nije obećavao dobru košarku. Čini se da je važnost meča uticala i na jednu i na drugu ekipu. Prva četvrtina krenula je serijom promašaja sa obije strane pa je rezultat na kraju četvrtine bio 15:9 u korist PMF-a.

Gotovo ista slika i u drugoj četvrtini. ETF se konsolidovao ali su ekipe promašivale u gotovo sigurnim situacijama pa se na odmor pošlo sa skromnih 26:24 u korist ETF-a.

 

U nastavku susreta nijedna ekipa nije imala opipljiviju prednost a ETF je i na kraju treće dionice imao tri poena prednosti. Na kraju već opisani finiš susreta zadovoljio je prisutne gledaoce ali i one koji su direktan prenos pratili na RTCG 2, pa je PMF zasluženo osvojio svoju drugu titulu u ovom studentskom takmičenju.

 

Na kraju su najboljima uručene medalje i pehari a pobjednički pehar uručio je potpredsjednik Vlade Crne Gore za demografiju i mlade i Ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić.

 

U uvertiri finala Ekonomski fakultet je bez većih problema slavio u meču za treće mjesto protiv ekipe Pomorskog fakulteta rezultatom 64:50.

 

 

Rezultati:

 

FINALE:

 

Prirodno-matematički fakultet – Elektrotehnički fakultet 57:57 posle produžetka 68:66 (15:9; 9:17; 16:17; 17:14; 11:9)

Sudije: Kostić, Ćetković, Vujović

PMF: Maraš 1, Tatar 24, Radović 11,  Veljović, Rakočević, Hot 15, Jelovac 12, Radulović, Perović 5, Milošević.

Elektrotehnički fakultet: Marković, Knežević 25, Gardašević 14, Petrić 2, Tomović 2, Jokić, Raičković 7, Đurišić 11, Radović 5, Petrić 2.

 

Meč za treće mjesto:

 

Ekonomski fakultet – Pomorski fakultet 64:50 (28:25)

Sudije: Kostić, Ćetković, Vujović

Ekonomski fakultet: Popović 12, Mirotić, Miranović 16, Rašović 22, Lasica 8, Pavićević 4, Bošković, Stanović 2, Burdžović, Kljajević.

Pomorski fakultet: Pejović 13, Velimirović 12, Bujković 2, Čejović, Nikolić, Vukojičić 16, Vuković 7.

Related Posts