Startovala je nova sezona najzanimljivijeg studentskog takmičenja – Luštica Bay Studentske lige Crne Gore u futsalu. U ovogodišnjem izdanju nastupiće 16 ekipa, podijeljenih u dvije grupe, a nakon odigranih sedam kola ligaškog dijela po četiri najbolje plasirane ekipe će kroz play-off tražiti put do najsajnijeg odličja i titule studentskog šampiona.

Titulu brani Ekonomski fakultet, koji je u prošloj sezoni, nakon četiri uzastopno izgubljena finala, zasluženo slavio u utakmici za prvaka protiv vječitog rivala – Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje ubjedljivo 4:0. I ove godine Ekonomisti važe za jednog od favorita, uz ekipe UDG-a, Studentskog doma PG, dok se visokom plasmanu s pravom nadaju ekipe Fakulteta za pomorstvo, Pravnog fakulteta, Univerziteta Mediteran.

Žrijebom je odlučeno da u grupi A nastupaju: Elektrotehnički fakultet 2, Mašinski fakultet, FDES, Fakultet političkih nauka, Studentski dom PG 1, Fakultet za pomorstvo, Pravni fakultet PG i UDG 2, dok će u grupi B pored branioca titule, Ekonomskog fakulteta, nastupiti FTH Kotor, UDG I, Univerzitet Mediteran, Arhitektonski fakultet, Studentski dom PG 2, Pravni fakultet BD i Elektrotehnički fakultet 1.

Ekonomisti su sigurno krenuli u odbranu trona, savladavši Arhitektonski fakultet, a ubjedljive pobjede zabilježili su i UDG 1, UDG 2, Studentski dom PG 1, Elektrotehnički fakultet 1. U derbiju kola, koji je bio repriza prošlogodišnjeg meča koji je odlučivao o osvajaču bronzane medalje Pravnici bolji od Mašinaca. Svi rezultati prvog kola:

Grupa A:
Elektrotehnički fakultet 2 – UDG 2  2:8 (2:3)
Mašinski fakultet – Pravni fakultet PG 2:4 (0:1)
FDES – Fakultet za pomorstvo 0:3 (0:2)
Fakultet političkih nauka – Studentski dom PG 1 0:8 (0:4)

Grupa B:
Univerzitet Mediteran – Studentski dom PG 2 3:0 (1:0)
Ekonomski fakultet – Arhitektonski fakultet 7:4 (2:1)
UDG 1 – Pravni fakultet BD 12:2 (2:1)
FTH Kotor – Elektrotehnički fakultet 1 2:8 (1:2)

Naredno kolo je na programu u nedjelju, 25. oktobra. Parovi i satnica:
09:00 Studentski dom PG 2 – Ekonomski fakultet
10:00 UDG 2 – Studentski dom PG 1
11:00 Pravni fakultet PG – FDES
12:00 FTH Kotor – UDG 1
13:00 Fakultet za pomorstvo – Fakultet političkih nauka
14:00 Pravni fakultet BD – Univerzitet Mediteran
15:00 Elektrotehnički fakultet 2 – Mašinski fakultet
16:00 Elektrotehnički fakultet 1 – Arhitektonski fakultet

 

 

Related Posts