U Sali Košarkaškog centra Gimnazije Slobodan Škerović odigrane su četvrtfinalne, polufinalne, kao i utakmice za treće mjesto i finale Luštica bay Studentske lige Crne Gore u košarci 3×3. Studentski sportski  savez takmičenje organizuje po drugi put, učestvovalo je 16 ekipa, koje su podijeljene u dvije grupe i nakon 7 kola ligaškog dijela po 4 najbolje ekipe iz obje grupe su razigravale za šampiona kroz play off. Ukupno je odigrano 64 utakmice.

Nakon iscrpljujućeg meča u polufinalu u kojem su izašli kao pobjednici, ekipa Parni Valjak je smogla snage da zada završni udarac do tada neporaženoj ekipi Kika 55 i to maestralnom igrom Bulatovića i Mrdaka koji su preuzeli odgovornost na sebe i vodili ekipu do pobjede. Meč je otvorio Popović poenima sa distance i to je bilo jedino vođstvo ekipe Kika 55. Pokušali su jakom odbranom da zaustave Mrdaka, koji je serijom poena iz reketa donio ekipi prednost 4:1. Kasnije se igralo koš za koš, ekipa Kika 55 pokušavala da stigne prednost i na krilima Grbovića uspjela da uhvati priključak, nadomjesti nedostatak i dođe do poravnanja 6:6. Koševima Bulatovića na jednoj i Lekovića na drugoj strani stiglo se do drugog poravnanja kada je rezultat na semaforu glasio 8:8. Ušli smo u dramatičnu završnicu u kojoj se bolje snašla ekipa Parni valjak koja je serijom poena Bulatovića utakmicu privela kraju, slavila rezultatom 12:9 i osvojila titulu u drugom izdanju Studentske lige Crne Gore u košarci 3×3.

Parni Valjak – Kika 55 12:9
Parni Valjak
:  Jovanović 3, Bulatović 5, Mrdak 4 , Dragović.
Kika 55: Grbović  4, Leković 2, Popović 3, Radović.

img_1831  img_1960

U meču za treće mjesto sastali su se Sacramento kings i ekipa Fantastic four, u kojem je ekipa Sacramento kingsa slavila rezultatom 18:9. U ovom meču najzapaženiju ulogu je imao igrač pobjedničke ekipe Posuka sa pet vezanih trojki i postignutih 13 poena. Za razliku od finalne, utakmica za treće mjesto nije obilovala neizvjesnošću što konačan rezultat i govori.

Sacramento kings – Fantastic four 18:9
Sacramento kings: M. Cupara 3, Posuka 12, Radenović, V. Cupara 3.
Fantastic four: Veljić 2 , Joksimović 5, Raičević 2.

U pauzi između polufinalnih i mečeva za medalje  organizovano je takmičenje u šutiranju trojki.  Prijavilo se ukupno 22 igrača, koji su imali na raspolaganju 10 šuteva. Najbolji je bio Petar Filipović koji je pogodio 7 trojki sa 5 različitih pozicija.

Rezultati četvrtfinala:
Sacramento kings –Pajseri 16:3
Elektro Čarapić – Parni Valjak 6:9
Kika 55 – Roli 20:0
Fantastic four – Konkvistadori 14:7

Polufinale:
Sacramento kings – Parni valjak 14:15
Sacramento kings: M. Cupara 3, Posuka 8, Radenović 1, V. Cupara 2.
Parni Valjak:  Jovanović 1, Bulatović 6, Mrdak 8, Dragović.

Kika 55 – Fantastic four 12:5
Kika 55: Grbović  5, Leković 2 , Popović 5, Radović .
Fantastic four: Veljić , Joksimović 2 , Raičević 3.

Related Posts