Pešića jezero, Zekova Glava i izvor Biogradske rijeke

Mnogo lijepa, relaksirajuća tura sa kvalitetnom pauzom za uživanje na Pešića jezeru. Imamo dovoljno dug dan da idemo lagano i što više uživamo u prirodi. Penjemo se na Zekovu Glavu iznad 2000mnv, a obilazimo i izvor Biogradske rijeke.

NAPOMENA: Organizator ture je Studentski sportski savez, a za učešće se mogu prijaviti isključivo studenti.
Tura je besplatna, troškove pokriva SSS.
Prijavljivanje: 067323400 ili [email protected].
Maksimalan broj učesnika: 100.

DATUM: 15. Jun, SUBOTA;
MJESTO I VRIJEME POLASKA: parking ispred Građevinskog fakulteta u 7:30h ;
VRIJEME POVRATKA: oko 21h.
PREVOZ: autobus;
TEŽINA TURE: po planinarskim mjerilima ovu tura je negdje između lake i srednje teške. Šetnje ima svega oko 13 km, ukupno penjanja 700m visinske razlike, isto toliko spušatanja (smiley)
VREMENSKA PROGNOZA: sunčano, bez padavina, temperatura između 15-20 stepeni;
POTREBNO: udobna obuća – ako imate duboke cipele, obujte njih. Ako ne, gledajte da ste u jačim i komfornijim patikama. Druga bitna stvar je zaštita od kiše (jakna, cerada, kišobran…) – kiša je uvijek moguća, bez obzira na vremensku prognozu! Odjeće dovoljno za presvlaku. Ponesite i nekoliko sendviča, malo slatkiša, vode minimum 1-2 litra, prostirku za izležavanje…
PLAN TURE: polazak u 7:30h, na skijalištu Kolašin 1600 smo do 9:30h. Krećemo odmah i šetamo nekih 30min do Eko katuna Vranjak gdje pravimo prvu kratku pauzu. Dalje šetamo još oko sat i po do vidikovca na Zekovoj Glavi gdje pravimo još jednu kraću pauzu za fotografisanje i uživanje u pogledu. Odavde nas vodi staza dodo Pešića jezera na kojem smo za nekih 20min šetnje. Tu imamo treću, dužu pauzu. Dalje idemo na još jedan vidikovac iznad jezera na kojem smo za pola sata. Opet pravimo kratku pauzu za fotografisanje i uživanje. Poslije nekih 30 min šetnje stižemo na izvor Biogradske rijeke odakle nastavljamo dalje ka Vranjaku ispod kojeg nas čeka autobus. Planirano vrije za povratak je 19h, u PG smo oko 21h.

Related Posts