Marko Gušić je Univerzitetski šampion Evrope!  On je danas u portugalskoj Koimbri u kategoriji do 66 kilograma osvojio najsjajnije odličje na takmičenju u džudou na Evropskim Univerzitetskim igrama pa je tako odbranio titulu Univerzitetskog šampiona Evrope osvojenu prošle godine takođe u Koimbri.

U prvom kolu Gušić je bio slobodan, u drugom je savladao iponom predstavnika Švajcarskog Univerziteta Lozana Rosseta Simona, dok je u trećem savladao predstavnika Turskog Univerziteta Kastramonu Ahmeta Kabua tek u golden skoru, i to wazarijem. U polufinalu je Francuz Jovick Tchala sa Univerziteta Orleans  poražen od našeg takmičara sa dva wazarija, dok je finale protiv Austrijanca  Floriana Doppelhamera Marko Gušić okončao baš onako kako je i počeo turnir, iponom, pa je tako potvrdio da je bez premca u svojoj kategoriji.

Sjutra se nastavlja takmičenje u džudou. Nastupiće Nebojša Gardašević u kategoriji do 81kg, Lazar Daković -100kg i Jovana Nikić u kategoriji +78kg.

Ovo je druga medalja za naše studente u Koimbri. Prethodno je Slobodanka Gurešić na takmičenju u para stonom tenisu osvojila srebrno odličje.

Related Posts