U subotu 25. Novembra u Sali SKC Univerziteta Crne Gore u organizaciji Studentskog sportskog saveza Crne Gore i Opštinskog studentskog sportskog saveza Podgorica održano je XI Studentsko prvenstvo Crne Gore u stonom tenisu.

Nastupilo je ukupno 36 takmičara, 30 u muškoj i 6 u ženskoj konkurenciji. Titulu najboljeg u muškoj konkurenciji zaslužio je Viktor Rogić sa Ekonomskog fakulteta. On je u finalu savladao Nemanju Račića sa Filozofskog fakulteta rezultatom 3:2. Rogić je na putu do finala sve svoje protivnike savladao maksimalnim rezultatom 3:0. Bronzano odličje osvojio je Jovan Braunović sa Pravnog fakulteta koji je u meču za treće mjesto slavio rezultatom 3:1 protiv Ivana Petrića.

U ženskoj konkurenciji nije bilo dileme. U konkurenciji 6 djevojaka dominantna je bila prošlogodišnja šampionka Sunčica Rogić sa Ekonomskog fakulteta. Ona je u finalu slavila protiv svoje koleginice Anide Kurtagić maksimalnim rezultatom. U meču za treće mjesto slavila je Milijana Laketić sa Prirodno-matematičkog fakulteta, takođe maksimalnim rezultatom 3:0 protiv Nikolete Marković.

Related Posts