I ove, kao i prethodnih godina, Studentski sportski savez je u  saradnji sa Teniskim klubom As iz Podgorice organizovao Studentsko prvenstvo Crne Gore u tenisu, na kome su učestvovali studenti sa svih crnogorskih univerziteta i gotovo svih fakulteta.

U veoma jakoj konkurenciji viđeno je dosta zanimljivih mečeva. Titula je na kraju pripala Zoranu Čabarkapi, studentu Ekonomskog fakulteta, koji je u finalu ubjedljivo savladao Miloša Veljića sa Fakulteta pravnih nauka Univerziteta Donja Gorica (9:0). Čabarkapi je ovo treća titula studentskog šampiona, nakon što je bio najbolji i 2012. i prije dvije godine.

Obojica finalista su u polufinalnim duelima prilično lako savladali svoje rivale, Veljić je bio bolji od Ivana Čavića sa Ekonomskog fakulteta (9:3) , dok je Čabarkapa slavio protiv kolege Bojana Milića (9:2). Milić i Čavić su se okitili bronzanim odličjima.

Studentski sportski savez je izuzetno zadovoljan odzivom studenata za učešće na turniru, a posebna zahvalnost za odlične uslove i gostoprimstvo ide Mišku Asanoviću, vlasniku teniskog kluba As.

Related Posts