Podgorica će od 9. do 14. jula biti centar evropskog univerzitetskog sporta!

 

U glavnom gradu naše države održava se Univerzitetsko prvenstvo Evrope u rukometu, koje će okupiti po 12 timova u muškoj i ženskoj konkurenciji.

 

Organizacija navedenog prvenstva povjerena je Studentskom sportskom savezu Crne Gore, što predstavlja izuzetnu čast za našu organizaciju, koja je ključnu podršku za organizaciju ovog značajnog međunarodnog takmičenja dobila od Univerziteta Crne Gore.

 

Na predstojećem prvenstvu nastupiće više od 350 studenata-sportista, a pored domaćina – Univerziteta Crne Gore koji će imati mušku i žensku ekipu, predstavnike će imati univerziteti iz 10 država i to:

 

Njemačka – 5 timova

Francuska – 3 tima

Hrvatska – 2 tima

Mađarska – 2 tima

Norveška – 2 tima

Portugal – 2 tima

Rumunija – 2 tima

Velika Britanija – 2 tima

Holandija – 1 tim

Španija – 1 tim

 

Svečano otvaranje na kojem će biti prusutni svi učesnici predstojećeg takmičenja, biće upriličeno u subotu, 8. jula sa početkom u 20 sati u dvorani Univerzitetskog sportsko-kulturnog centra.

 

Na svečanom otvaranju govoriće ministar sporta i mladih, g-din Vasilije Lalošević, predsjednik Studentskog sportskog saveza Crne Gore, g-din Zoran Medenica i predstavnik Evropske univerzitetske sportske asocijacije (EUSA).

 

Zadovoljstvo nam je da najavimo da će pored predstavnika državnih institucija i drugih partnera koji su podržali organizaciju takmičenja, svečanom otvaranju prisustvovati i predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Petar Kapisoda, generalni sekretar Crnogorskog olimpijskog komiteta Igor Vušurović, kao i tri članice Kuće slavnih Evropske rukometne federacije (EHF), naše proslavljene rukometašice – Bojana PopovićKatarina Bulatović i Maja Savić.

 

Prvi takmičarski dan je nedjelja, 9. jul, a finalni dan i uručenja priznanja je u petak, 14. jula.  

 

 

Related Posts