Šampionat koji će okupiti 23 tima u muškoj i ženskoj konkurenciji svečano je otvoren večeras u Sportskom i kulturnom centru Univerziteta Crne Gore, u prisustvu više od 350 studenata-sportista koji predstavljaju 19 univerziteta iz 11 država – Njemačke, Francuske, Hrvatske, Norveške, Portugala, Rumunije, Velike Britanije, Mađarske, Holandije, Španije i domaćina Crne Gore.

 

Prvenstvo je zvanično otvorio ministar sporta i mladih Vasilije Lalošević koji je svim timovima poželio dobrodošlicu u našu državu i mnogo uspjeha u narednih šest takmičarskih dana.

 

„Veliko je zadovoljstvo što sam večeras ovdje, ovo je prelijepa slika, u Podgorici boravi 350 mladih ljudi iz 11 evropskih država. U narednim danima će se družiti i formirati kolektivni duh, predstaviti svoju snagu i najbolje što imaju. Svim timovima želim mnogo uspjeha na ovom takmičenju“, kazao je Lalošević.

 

Studentski sportski savez Crne Gore i Univerzitet Crne Gore ponosni su domaćini takmičenja, koje je prilika da se još jednom dokažu organizacione sposobnosti nacionalnog studentskog sportskog saveza, koji šesti put organizuje univerzitetsko prvenstvo Evrope, uz dva prvenstva svijeta koja su, takođe, održana u našoj državi.

 

„U našoj tradiciji je zapisano da smo dobri domaćini, pa je organizacija ovog međunarodnog takmičenja, sjajna prilika da to i potvrdimo. Naša želja je da se svi učesnici i gosti u Podgorici osjećaju kao kod kuće, ali i i da pokažemo da smo sposobni da organizujemo najveća međunarodna takmičenja. Uz bogato iskustvo koje imamo u organizaciji takmičenja na državnom nivou, organizacioni tim ovog takmičenja spreman je da odgovori visokim standardima i ispuni sva očekivanja onih koji su nam povjerili organizaciju, uvjereni da će organizacija Univerzitetskog prvenstva u rukometu, biti kruna našeg dosadašnjeg rada i takmičenje koje će ostati u najljepšem sjećanju, kako nama, tako i gostima koji budu boravili u Podgorici“, kazao je predsjednik Studentskog sportskog saveza Crne Gore Zoran Medenica.

 

Član Izvršnog odbora Evropske univerzitetske sportske asocijacije (EUSA) Milan Žvan poželio je dobrodošlicu svim učesnicima, uz želju da u sportskom nadmetanju sa kolegama iz drugih država, ostvare najbolje rezultate. Takođe, izrazio je i zahvalnost organizacionom timu na doprinosu da sve bude spremno za predstojeće takmičenje.

 

Svečanom otvaranju prisustvovali su i generalni sekretar EUSA Matijaž Pečovnik, predsjednik Rukometnog saveza Crne Gore Petar Kapisoda, te članice Kuće slavnih Evropske rukometne federacije (EHF) – selektorka nacionalnog tima Bojana Popović, sportska direktorica Crnogorskog olimpijskog komiteta Katarina Bulatović i Maja Savić.

 

Utakmice predstojećeg šampionata igraće se u Sportskom i kulturnom centru Univerziteta Crne Gore i Sportskom centru „Morača“.

 

Univerzitetska prvenstva Evrope inače, organizuju se pod okriljem EUSA i održavaju se svake godine od 2001. godine. Trenutno se prvenstva organizuju za 23 sporta i to širom Evrope.

Related Posts