I ove, kao i prethodnih godina, Studentski sportski savez je u  saradnji sa Odbojkaškim savezom Crne Gore organizovao Studentsko prvenstvo Crne Gore u odbojci na pijesku.

U vrlo zanimljivom takmičenju prvo mjesto osvojila je ekipa “Prošlost” za koju su igrali studenti Fakulteta za  sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića Miloš Tatar i Goran Bošković. Oni su u meču koji je odlučivao u studentskom šampionu za ovu sezonu bili bolji od ekipe “Memento”, za koju  su nastupali Vladan Jović (Pravni fakultet-UCG) i Martin Berišaj (Diplomatija-UDG), kojima je pripala srebrna medalja. Rezultat je bio 2:0 (21:14, 21:16).

Najzanimljiviji meč ipak su odigrali ovogodišnji i prošlogodišnji šampioni. “Prošlost” je nakon izuzetno uzbudljive igre uspjela da savlada prošlogodišnje šampione, braćuSlobodana i Bobana Dedića sa Elektrotehničkog fakulteta. Prvi set pripao je ekipi Prošlost (21:15), a drugi ekipi ETF – 21:19. Odlučivao je treći set, u kome su braća Dedići imali prednost 9:5, a onda budući šampioni nanizali 10 poena zaredom i pobijedili u odlučujućem setu 15:9.

Pobjednici: Miloš Tatar i Goran Bošković

Pobjednici: Miloš Tatar i Goran Bošković

Prošlogodišnji šampioni su se morali zadovoljiti trećim mjestom, a u meču koji je odlučivao o osvajaču bronzanog odličja prilično lako su savladali ekipu “Saranda” – 2:0 (21:5, 21:8). za Sarandu  su nastupali Alfred i Francesko Koci, studenti Filozofskog, odnosno Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje.

Studentskim prvenstvom Crne  Gore počela su sportska takmičenja za studente. Već naredne subote SSSCG će organizovati Street ball University open, a nakon toga Studentski kros (10. oktobar) i Studentsko prvenstvo Crne Gore u tenisu (17.oktobar). Polovinom oktobra startovaće Studentske liga CG u futsalu i basketu 3na3, u kojima se očekuje nastup više od 20 ekipa.

Related Posts