Koimbra je talična za naše studente. Nakon jučerašnje zlatne medalje Marka Gušića danas nas je obradovao još jedan džudista. Nebojša Gardašević je u kategoriji do 81kg. osvojio bronzano odličje na Evropskim univerzitetskim igrama pa je i on, baš kao i Gušić, odbranio medalju osvojenu prošle godine u istom gradu na Evropskom studentskom prvenstvu u džudou.

Gardašević je u prvom kolu bio slobodan, u drugom je wazarijem savladao domaćeg takmičara Eduarda Diaza, a u trećem na isti način Galstijana Tigrana iz Litvanije. U polufinalu je naš takmičar, nakon neizvjesne borbe sa po jednim wazarijem sa obije strane, izgubio iponom od Poljskog takmičara Damjana Szwarnowieckija. U meču za bronzu Nebojša je iponom savladao Guillaumea Pavu iz Švajcarske i tako zasluženo osvojio bronzanu medalju.

Svoj nastup je danas imalo još dvoje naših takmičara. Lazar Daković je u kategoriji do 100kg poražen u prvom kolu. Bjelorus Pavel Kliuchnikau porazio je našeg takmičara iponom i kasnije mu omogućio repesaž u kojem je naš takmičar izgubio od domaćeg takmičara Pedra Silve.

Jovana Nikić je u kategoruji +78kg nakon sigurne pobjede protiv Britanke Sangole Deborah zaustavljena u drugom kolu porazom od Njemačke takmičarke Rahel Krause, koja joj je omogućila repesaž. San o medalji Jovani je srušila  Marija Kandratsyeva iz Bjelorusije pa se naša takmičarka morala zadovoljiti sedmim mjestom.

Time su igre, koje završavaju 28 jula, završene za naše studente. Uz dvije medalje osvojene danas i juče u džudou, Slobodanka Gurešić je na takmičenju u para stonom tenisu osvojila srebrno odličje.

Related Posts