Crna Gora će biti domaćin Univerzitetskog prvenstva Evrope u rukometu 2021. godine. To je odlučeno na sjednici Izvršnog odbora Evropske univerzitetske sportske asocijacije (EUSA), koja je održana u Ljubljani.

Kandidaturu za organizaciju ovog takmičenja podnijeli su i Ljubljana i Granada (Španija), ali je IO EUSA ukazao povjerenje našoj državi i dodijelio nam domaćinstvo ovog značajnog univerzitetskog sportskog događaja.
Šampionat će biti održan od 15. do 21. jula 2021. godine u Podgorici, a očekuje se učešće 16 muških i 12 ženskih ekipa, odnosno oko 400 takmičara.

Za Studentski sportski savez to će biti osmo evropsko ili svjetsko univerzitetsko prvenstvo (dva svjetska i pet evropskih), za koji je dobio domaćinstvo. Prethodno je krovnom studentskom sportskom savezu povjerena organizacija evropskih i svjetskih smotri studenata u futsalu, karateu i tenisu.

Odluka EUSA da ukaže povjerenje Studentskom sportskom savezu Crne Gore za organizaciju takmičenja koje će biti održano 2021, još jedna je potvrda međunarodnog renomea koji uživa naš savez i činjenice da međunarodne sportske asocijacije prepoznaju napore i rezultate koji se ostvaruju u nacionalnim okvirima na planu popularizacije i podizanja kvaliteta studentskog sporta.

Related Posts