Košarkaška ekipa Univerziteta Crne Gore dominantno je stigla do pehara namijenjenog pobjedniku tradicionalnog Međunarodnog turnira “Vedran Jelavić” koji se po 23. put organizovao u Dubrovniku.

Na turniru koji je okupio preko 120 učesnika u muškoj košarci i ženskoj odbojci, košarkaši UCG su do zlata stigli pobijedivši u svim mečevima, i to: u grupi pobjedivši Univerzitet u Zenici rezultatom 53-40 i Sveučilište u Dubrovniku 51-28. U polifinalu su bili bolji od Sveučilišta u Mariboru (60-43), i na kraju, u finalu slavili protiv Sveučilišta u Dubrovniku rezultatom 75-44.

Tako je ekipa UCG na svom trećem uzastopnom učešću, treći put igrala u finalu i po drugi put stigla do zlatnog odličja.

Osim Univerziteta Crne Gore, na turniru su učestvovale ekipe: Univerzitet u Zenici, Sveučilište u Dubrobniku, Interuniverzitetski centar u Dubrovniku, Sveučilište u Zadru, Univerzitet u Mariboru.

Članovi ekipe Univerziteta Crne Gore su: Vaso Popović, Radonja Pejović, Nikola Janković, Nikola Agramović, Miloš Lalović, Luka Šćepanović (sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje), Luka Nikaljević, Dejan Džaković (Elektrotehnički fakultet), Dušan Živković, Nikola Vuković, Miljan Dautović (Ekonomski fakultet) i Dejan Posuka (Mašinski fakultet). Trener ekipe je Danilo Zeković ( Fakultet za sport i fizičko vaspitanje) a selektor doc. dr Milovan Ljubojević (Fakultet za sport i fizičko vaspitanje).

Takođe, u okviru programa turnira, nastavnici Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Nikšića (doc. dr Milovan Ljubojević i doc. dr Danilo Bojanić) obavili su antropometrijska mjerenja svih učesnika.