Juče su u sali SKC Univerziteta Crne Gore u organizaciji Studentskog sportskog saveza Crne Gore i Opštinskog Studentskog sportskog saveza Podgorica odigrani polufinalni mečevi Studentskog kupa Crne Gore u rukometu.

Iznenađenja nije bilo. U prvom meču aktuelni šampioni, ekipa Ekonomskog fakulteta, teže nego što se očekivalo izborila je finale trijumfom 19:16 nad ekipom Građevinskog fakulteta. Od starta su Ekonomisti krenuli agresivno ali nisu uspijevali da ostvare značajniju prednost, pa su na odmor otišli sa 2 gola prednosti. U nastavku je borbena ekipa Građevinskog fakulteta uhvatila priključak, izjednačila na 16:16 na  4 minuta prije kraja susreta, ali su Ekonomisti sa 3 postignuta gola obezbijedili novo finale. U pobjedničkoj ekipi istakao se Jovanović sa 6 postignutih golova dok je poraženom timu bila nedovoljna sjajna partija Barca koji je postigao čak 7 golova.

Šta tek reći za drugi polufinalni meč, veličanstvena predstava za oko stotinjak gledalaca. Sjajna igra i Fakulteta za sport i fv i Elektrotehničkog fakulteta. Od početka susreta igralo se gol za gol a kada su na 2 minuta prije kraja „Difovci“ stekli tri gola prednosti činilo se da je pobjeda osigurana. Tako nisu mislili igrači trenera Đurasovića pa su agresivnom igrom uspjeli da izjednače i obezbijede produžetke. Međutim, za potpuni preokret nisu imali snage. Imala je ekipa Elektrotehničkog fakulteta na minut prije kraja drugog produžetka napad za izjednačenje, ali su „Difovci“ prvo kontrom pa golom sa svoje polovine na kraju slavili sa čak tri gola prednosti. Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Marušić sa 8 postignutih pogodaka dok su u poraženom timu Ćuzović  i Radičević postigli po 7.

 

Rezultati:

Ekonomski fakultet – Građevinski fakultet 19:16 (10:8)

Gledalaca oko 100

Sudije: Ivanović Stefan i Vešović Miljan

Isključenja: Ekonomski  8 minuta, Građevinski 8 minuta

Sedmerci: Ekonomski  4(2), Građevinski 2 (2)

Ekonomski fakultet: Stanković (G), Nedović 2, Veljović  4, Mijović, Nišavić, Obradović 4, Jovanović 6, Joksimović 3

Građevinski fakultet: Milović (G), Đalović 2, Barac 7, Mitrić, Vujičić 1, Šćepanović 5, Loncović, Domazet 1, Bajčeta

 

 

Elektrotehnički fakultet – Fakultet za sport i fv. 20:20 (10:11)  Nakon produžetaka  23:26

Gledalaca oko 100

Sudije: Ivanović Stefan i Vešović Miljan

Isključenja: Elektrotehnički fakultet 6 minuta, Fakultet za sport i fv. 12 minuta

Sedmerci:  ETF 4(1), Fakultet za sport i fv 3(3)

Elektrotehnički fakultet: Pajović (G), Ružić, Radojičić, Bulatović, Markuš, Perović 1, Jokić, Vorović 3, Musić, Šabović, Medojević, Ćuzović 7, Radičević 7, Saletić, Mandić 3, Burić 2

Fakultet za sport i fv. : Anđelić (G), Omerčević 6, Dizdarević 3, Lalić 2, Mamulović, Čukić 3, Marušić 8, Đukanović 1, Sekulić 2, Bošković 1.

UCG STARTOVAO POBJEDOM!

Related Posts