Sinoć je pred oko 600 gledalaca u Sali Sportskog i kulturnog centra UCG odigrana finalna i utakmica za treće mjesto šestog izdanja Studentskog kupa Crne Gore u rukometu.

Ekonomisti su lakše nego što se očekivalo odbranili tron. Oni su u finalu savladali velikog rivala, ekipu Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, rezultatom 17:11. Predvođeni fantastičnim lijevim bekom Lipovinom od starta su nametnuli svoj ritam igre pa su već u desetom minutu imali prednost od 6:3. U tim trenucima na golu Ekonomista blistao je seniorski reprezentativac Crne Gore Nikola Matović, koji je poluvrijeme završio sa fantastičnih 12 odbrana, pa su igrači Ekonomskog fakulteta na odmor otišli sa samo 4 primljenja gola sa solidnom prednošću od 8:4.

I drugo poluvrijeme je počelo po notama Ekonomista. Prednost je rasla iz minuta u minut pa su serijom od 3:0 natjerali trenera Fakulteta za sport da već u šestom minutu drugog poluvremena zatraži predah. Međutim, nije to pokolebalo igrače Ekonomskog fakulteta koji su nastavili da „melju“ protivnika, a kada je Lipovina fantastičnom asistencijom kroz noge rivalu a potom i golom donio rekordnih 14:7 bilo je jasno da pehar ostaje u vitrinama Ekonomskog fakulteta.

U ekipi Ekonomskog fakulteta istakao se Dejan Lipovina sa 7 postignutih golova, Joksimović je postigao 4 gola a na golu je fantastični Matović  sakupio 20 odbrana i odbranio jedan sedmerac. U ekipi Fakulteta za sport jedini raspoloženi igrač bio je Nikola Čukić sa 4 postignuta gola.

U uvertiri finala Studentski dom je porazio ekipu Elektrotehničkog fakulteta. ETF je počeo furiozno, već u šestom minutu imali su prednost 5:0 ali je Studentski dom konsolidovao redove i odbranama Lutovca preokrenuo, ali je na poluvremenu ipak bilo neriješeno 9:9. U nastavku je Studentski dom pojačao ritam i trijumfovao  rezultatom 21:16. U ekipi Studentskog doma istakli su se Šabović i Radičević sa po sedam golova, dok je golman Lutovac imao 13 odbrana i jedan sedmerac. U ekipi Elektrotehničkog fakulteta Perović je postigao 6 a u stopu ga je pratio Zindović sa 5 postignutih pogodaka.

Ekonomski fakultet – Fakultet za sport i fv  17:11 (8:4)

Isključenja: Ekonomski fakultet 8 minuta, Fakultet za sport i fv. 2 minuta

Sedmerci: Ekonomski  4(4) , Fakultet za sport i fv 6(5)

Ekonomski fakultet: Matović (20 odbrana i jedan sedmerac), Joksimović 4, Obradović, Nedović, Lipovina 7, Stanković, Otašević 1, Marković 1, Veljović, Peruničić, Jovanović, Čampar 3, Novović 1.

Fakultet za sport i fv: Anđelić (10 odbrana), Hadžiosmanović 1, Stojanović, Dizdarević 1, Delić 2, Laličić 1, Sekulić 1, Čukić 4, Bošković, Omerčević 1, Ostojić, Ivanović, Spasojević, Roganović

Studentski dom PG : Elektrotehnički fakultet 21:16 (9:9)

Sedmerci: Studentski dom 1(1), Elektrotehnički fakultet 2(1)

Isključenja: Studentski dom 8 minuta

Studentski dom PG: Lutovac (13 odbrana i jedan sedmerac), Šabović 7, Ivanović 1, Vujičić 5, Radičević 7, Marić, Dendić 1.

Elektrotehnički fakultet: Pajović (8 odbrana), Ružić, Pavićević , Mandić, Varagić 3, Zindović 5, Radovanović, Perović 6 , Moškov, Burić, Dulović, Markuš 2.

Related Posts