Sinoć je u sali SKC-a pred oko 100 gledalaca odigrana finalna i utakmica za treće mjesto YU Planet Studentske lige Crne Gore u odbojci.

Nakon dvije godine šampionski pehar vraća se u vitrine Ekonomskog fakulteta. Oni su u finalnom meču slavili protiv ekipe Elektrotehničkog fakulteta rezultatom 3:1.

Nakon poraza u grupnoj fazi lige, Ekonomisti su slavili protiv dugogodišnjeg velikog rivala u najvažnijem meču u godini. Već na početku susreta Ekonomski fakultet je krenuo jako. Prvi set dobili su lako 25:16, a skoro istovjetno desilo se i u drugom setu. U trećem setu zaigrao je ETF mnogo agresivnije, kao da su se oslobodili od početničke treme, pa su set realizovali u svoju korist 25:13.

Prava drama viđena je u četvrtom setu. Igralo se poen za poen do finiša seta. Ekonomski fakultet sa četiri djevojke u timu igrao je atraktivno, dok je sa druge strane libero Tamara Jašović igrala dobru odbranu, a kapiten Rade Lukovac sjajno uzvraćao igrom na mreži.

I onda, u finišu meča kada su iedna i druga ekipa igrom u polju zasluživale da osvoje set, presudila je upravo djevojka, i to sa servisa. Sa dva sjajna as servisa Magdelinić Mileva donijela je svojoj ekipi šampionski pehar za veliko slavlje navijača Ekonomskog fakulteta.

Prethodno, u meču za treće mjesto Fakultet za sport i fizičko vaspitanje slavio je protiv ekipe Metalurško-tehnološkog fakulteta rezultatom 3:0.

Finale:

 

Ekonomski fakultet – Elektrotehnički fakultet 3:1 (25:16; 25:17; 13:25; 31:29)

Sudije: Marijana Beljkaš i Nikola Pejović

Ekonomski fakultet: Globarević, Perović, Lečić, Knežević, Bulatović, Šćepanović, Radulović, Petrović, Magdelinić.

ETF: Lukovac, Novović, Perošević, Jašović, Pilica, Čampar, Lazinica.

 

Meč za treće mjesto:

 

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje – Metalurško-tehnološki fakultet 2:0 (25:20; 26:24; 25:22)

Sudije: Marijana Beljkaš i Nikola Pejović

Fakultet za sport i fv: Knežević, Čarapić, Vukadinović, Ječmenica, Vukčević, Prelević, Krgović, Milić, Škiljević, Zečević, Radović, Kovačević.

MTF: Mirković, Đurović, Delić, Vujović, Marković, Roganović.

 

 

.

 

Related Posts