Nakon ne baš ubjedljivog nastupa prije dva dana u kategoriji +70kg kada je izgubila u drugom kolu,  Jovana je danas bila tako blizu medalje u Napulju. Ona je u kategoriji open izgubila u meču za bronzano odličje od Akbulut Sebile iz Turske, iponom posle 2 minuta i 34 sekunde borbe. Imala je Jovana prednost jednog wazarija ali je presudio ipon Turkinje, koja je osvojila bronzu i prije dva dana u kategoriji +70kg.

Naša džudistkinja je u prvom kolu bila slobodna, u drugom kolu je savladala iponom Akdayevu Govher iz Turkemistana a plasman u polufinale je donio Jovanin wazari protiv Mađarice Karpati Emese. U polufinalu je naša takmičarka imala prednost 3:1 ali je aktuelna šampionka Univerzijade u kategoriji +70kg, Koreanka  Han Mi Jin, iponom savladala Jovanu koja se morala zadovoljiti borbom za bronzu.

Tako su Jovana i Marko sa dva peta mjesta uspješno predstavili našu zemlju na Univerzijadi u Napulju. Podsjećamo, juče je Marko Gušić u kategoriji do 73kg bio nadomak medalje ali je izgubio u meču za treće mjesto od Uzbekistanca Turaeva.

Related Posts