Odličan nastup našeg džudiste Marka Gušića na Univerzijadi u Napulju. On je danas u sali Mostra d Oltemara u kategoriji -73kg bio nadomak bronzanog odličja ali ga je meču za bronzu savladao Turaev Khikmatillokh iz Uzbekistana , iponom posle 49 sekundi borbe.

U žestokoj konkurenciji Marko je u prvom kolu iponom savladao Sainia Hitesha iz Indije, potom je u drugom kolu, takođe iponom, savladao Meksikanca Espadas Jonathana da bi u trećem  kolu bio poražen od Azerbedžanca Heydarov Hidayata koji je našeg takmičara savladao iponom ali ga je i odveo u repesaž.

U repesažu je Gušić uz dosta problema, wazarijem, savladao Mohameda Abdelrahmana iz Egipta, da bi plasman u borbu za bronzu obezbijedio pobjedom protiv Ishigooka Hideyukija iz Japana koga je savladao iponom posle samo 46 sekundi borbe.

Kuriozitet predstavlja činjenica da naša zemlja na medalju na Univerzijadama čeka već 12 godina kada je 2007 godine u Bankoku zlatnu medalju osvojila naša vaterpolo reprezentacija. Dva puta je Marija Vuković, 2015 i 2017 godine, bila  nadomak medalje ali se morala zadovoljiti četvrtim mjestom u Gvanžuu i Tajpeiu.

Nakon poslednjeg meča Marko Gušić je izjavio: “Još nisam svjestan kakav sam uspjeh ostvario. Vjerovatno ću o tome misliti kad se vratim u Crnu Goru. Ostaje žal što nisam osvojio dugo čekanu medalju za našu zemlju i sigurno je da će mi ovaj rezultat biti podstrek i motiv više da još napredujem. Veliku zahvalnost dugujem Studentskog sportskom savezu Crne Gore koji mi je uz podršku Ministarstva sporta i mladih omogućio odlazak na ovo takmičenje.”

Takmičenje za naše sportiste završava se sjutra kada će na tatami izaći Jovana Peković koja će nastupiti u kategoriji open.

Related Posts