Studentski sportski savez Crne Gore i Univerzitet Donja Gorica od 21. do 28. jula su domaćini Univerzitetskog prvenstva Evrope u tenisu, takmičenja koje okuplja oko 130 učesnika, 36 univerzitetskih ekipa iz 18 zemalja.

Univerzitetsko prvenstvo Evrope u tenisu održava se u Podgorici na terenima TK „AS“ i TK „Eminent“ u ekipnoj konkurenciji, muškarici i žene.

Prvog takmičarskog dana u veoma jakoj konkurenciji naše ekipe zabilježile su tri poraza. Univerzitet Crne Gore poražen je od Univerziteta Tirana rezultatom 2:0. Prvo je Seid Kršić uspio da uzme samo 3 gema Batiju Varfiju dok je Dejan Peković poražen od Maria Zilija, takođe 2:0, po setovima 6:0, 6:0.

Univerzitet iz Majnca je detronizovao kolege sa Univerziteta Donja Gorica 2:0. Oba meča predstavnici UDG-a, Čedomir Dragićević i Marko Koprivica, izgubili su maksimalnim rezultatom, bez osvojenog gema. Nešto bolji  nastup imale su njihove  koleginice  koje  su poražene takođe 2:0, ali su imale svojih šansi protiv drugog nosioca turnira, Univerziteta  Nova iz Portugala. Odlična je bila Alisa Gračova,  u drugom setu je imala prednost 5:4 ali je Oliveira sa Univerziteta Nova preokrenula meč u svoju korist i na kraju zasluženo ostvarila trijumf 2:0, po setovima 6:3 ; 7:6. Andrea Ćetković je u drugom meču poražena od Ane Felipe Santos 2:0, po setovima  6:3 ; 7:5, pa je će naš tim tražiti šansu protiv slabijih ekipa na turniru za što bolji plasman.

Inače, sinoć je  na platou ispred Univerziteta Donja Gorica održana ceremonija otvaranja prvenstva. Na  svečanosti su govorili Rektor Univerziteta Donja Gorica Prof. Dr Veselin Vukotić, predsjednik Studentskog sportskog saveza Crne Gore Ivica Todorović, kao i Kemal Tamer predstavnik Euse, a prvenstvo je svečano otvorio Generalni direktor direktorata za sport u Ministarstvu sporta Crne Gore gospodin Miloš Lalević. Nakon defilea održan je polučasovni kulturni program.

Related Posts