Studentski sportski savez Crne Gore i Univerzitet Donja Gorica od 21. do 28. jula domaćini su Univerzitetskog prvenstva Evrope u tenisu, takmičenja koje okuplja oko 130 učesnika, 36 univerzitetskih ekipa iz 18 zemalja.

Drugog takmičarskog dana naše ekipe zabilježile su nova tri poraza. Prve su na teren TK “AS“ izašle predstavnice UDG-a, Alisa Gračanova i Andrea Ćetković. Alisa je svoj meč predala nakon povrede, pri rezultatu 5:0 u prvom setu  u korist Vivien Aleksandru sa Univerziteta Near East dok je Andrea slavila protiv Suzan Pakan 2:1, po setovima 6:7, 6:2, 6:2, pa je konačnog pobjednika odlučivao dubl. Iako povrijeđena, Alisa je u paru sa Andreom osvojila prvi set, ali su njihove protivnice uspjele da preokrenu i slave 1:2, po setovima 6:2, 3:6, 7:10, i tako pošalju naše predstavnice u borbu za plasman od 13 do 16 mjesta na turniru.

U muškoj konkurenciji na terenima TK “Eminent” predstavnici UDG-a ubjedljivo su poraženi od Univerziteta Ekonomija iz Norveške ukupnim rezultatom 2:0. Oba meča Marko Koprivica i Ćedomir Dragićević izgubili su sa po 2:0. I njihove kolege sa Univerziteta Crne Gore, Seid Kršić i Dejan Peković, poraženi su maksimalnim rezultatom 2:0 od Tehničkog Univerziteta  iz Atine, i to bez osvojenog gema.

Related Posts