Crnogorska univerzitetska reprezentacija otputovala je jutros na Eusa Combat games koje će se u naredna četiri dana održati u Zagrebu. Takmičenje će se odvijati u četiri sporta (Džudo, Karate, Tekvondo i Kik boks) a prijavljeno je oko 1300 učesnika sa 404 Univerziteta iz 36 zemalja Evrope.
Crnogorska delegacija, koju predvodi vođa puta Pavle Malović sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, broji 19 članova, odnosno 14 sportista. U karateu će nas predstavljati kata tim u sastavu: Mia Roganović sa Univerziteta Donja Gorica i Milica Bjelica i Jovana Marić koje nastupaju za Univerzitet Crne Gore. U katama pojedinačno nastupiće Vladimir Mijač sa Adrijatik Univerziteta iz Bara, dok će se u borbama takmičiti Vasilisa Bujić takođe sa Adrijatik Univerziteta i Dijana Miljanić koja predstavlja Univerzitet Crne Gore. Na Džudo takmičenju učešće će uzeti Jovana Nikić i Elma Ličina sa Univerziteta Donja Gorica, odnosno Balša Sinanović, Zvezdan Đukić i Novo Raičević koji se takmiče za Univerzitet Crne Gore. U Kik-boksu će nas predstavljati Ana Miljenović i Danilo Jeknić sa Univerziteta Crne Gore, dok će Teodora Mitrović sa Univerziteta Mediteran biti naš jedini predstavnik na Tekvondo takmičenju.
Nakon mjesec dana priprema Studentski sportski savez očekuje da će takmičari kvalitetno predstaviti Crnu Goru u Zagrebu i s pravom se nadamo da možemo osvojiti nekoliko odličja na ovom kvalitetnom takmičenju.

Related Posts