Sinoć je pred oko 300 gledalaca u dvorani Sportsko kulturnog centra odigrana završnica YU Planet Studentske lige Crne Gore u futsalu.

U dramatičnom finalu titulu šampiona osvojila je Policijska akademija. Meč je riješen pet sekundi prije kraja kada je Novica Ćalasan sjajnim udarcem iskosa sa desne strane savladao golmana Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje i donio prvu titulu svojoj ekipi.

Meč je počeo otvoreno sa obije strane. Prvu šansu imala je Policijska akademija već u trećem minutu kada je Novica Ćalasan lukavo sa svoje polovine terena lobovao golmana Čađenovića ali je pogodio prečku. Ređale su se šanse sa obije strane i onda gol. Igrao se deseti minut kada je poveo Fakultet za sport neodbranjivim udarcem Savovića sa 5 metara. Nastavili su difovci  u istom ritmu a u 13. minutu su imali kontru 1 na 1 ali je golman Policijske akademije izašao kao pobjednik ovog duela. Čvrsta igra sa dosta faulova rezultirala je da već u 15. minutu Fakultet za sport napravi  šesti faul pa je Novica Ćalasan preuzeo odgovornost i donio poravnanje iz kaznenog udarca sa 10 metara, što je bio i konačan rezultat na kraju prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu krenuli su nešto opreznije i jedni i drugi a Ralević je nakon sjajne solo akcije donio prednost Policijskoj akademiji u 31. minutu. Poravnanje je stiglo u 36. minutu kada je Savović sjajno izveo slobodan udarac sa 15 metara te svojim drugim golom vratio utakmicu u egal.

I onda, kada su svi u sali mislili da će šampiona odlučiti penali, Policijska akademija svoj debitantski nastup u YU Planet Studentskoj ligi kruniše titulom za veliku radost svojih navijača.

Na kraju su proglašeni najbolji. Najbolji igrač lige je Jakov Vukčević sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje. Najbolji golman lige je Željko Škiljević iz ekipe Studentski dom NK dok je najbolji strijelac Čolović David sa ETF-a sa 12 postignutih pogodaka.

Prethodno, u meču za treće mjesto nije bilo dileme. ETF je savladao Studentski dom iz Nikšića rezultatom 6:2, dok je u finalu Yu Planet II Studentske lige Fakultet za poslovnu ekonomiju i pravo iz Bara slavio protiv Univerziteta Donja Gorica rezultatom 4:3.

 

I YU Planet liga:

FINALE:

 

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje – Policijska akademija 2:3 (1:1)

Sudije: Žarko Markuš i Momo Saveljić

Strijelci: Savović u 10 i 36. minutu za Fakultet za sport i fv, N. Ćalasan u 15 i 40, Ralević u 31. minutu za Policijsku akademiju.

Fakultet za sport i fv: Čađenović, Pejović, Gojačanin, Ljutica, Vukčević, Janković, Guberinić, Savović, Kovačević, Prelević, Korać, Gardašević.

Policijska akademija: Knežević, N.Ćalasan, M.Ćalasan, Radinović, Ralević, Kovačević, Dević.

 

Meč za treće mjesto:

Elektrotehnički fakultet – Studentski dom NK 6:2 (3:0)

Sudije: Žarko Markuš i Momo Saveljić

Strijelci: Čolović u 8, 28, Vukanić u 10, Rakić 18, 33, Simunović 27. minutu  za ETF, Raketić u 31, Nikčević u 34. minutu za Studentski dom NK.

ETF: Vukanić, Miladinović, Simunović, Čolović, Bojić, Kandić, Rakić, Đešević.

Studentski dom NK: Škiljević, Vuković, Spalević, Pejović, Raketić, Vujačić, Nikčević, Jovović.

 

II YU Planet liga:

Finale:

UDG – FPEP Bar 3:4 (1:1)

Sudije: Žarko Markuš i Milutin Lukovac

Strijelci: Kovačević u 4, Tatar 29, Drašković u 33. minutu za UDG, Radulović u 15, Kasom 23, Mrdak 27, Miranović u 32. minutu za FPEP Bar.

UDG: Knežević, Drašković, kovačević, Barović, Nenezić, Radusinović, Marićević, Bajravić, Ražnatović, Tatar.

FPEP Bar: Kalač, Miranović, Kurpejović, Raduulović, Ivanović, Đurašković, Rašović, Mrdak, Kasom

 

Related Posts