Danas ćemo dobiti finaliste Studentske lige Crne Gore u futsalu. Nakon uzbudljivih mečeva grupne faze, osmine i četvrtfinala za mjesto u finalu boriće se 4 najbolje ekipe.

UDG 1 je do mjesta među 4 najbolje došao sa 4 pobjede u grupi C i jednim porazom uz nevjerovatnu gol razliku 50:15. Predvođeni sjajnim Mugošom rušili su momci sa Univerziteta Donja Gorica: Medicinski fakultet, Pravni fakultet, Građevinski i Mašinski fakultet, dok su jedini poraz doživjeli od ekipe ETF-a. UDG1 je goleadu nastavio i u eliminacionim mečevima pa je bez problema savladao ekipu FPN-a u osmini odnosno ekipu Biotehničkog fakulteta u četvrtfinalu. Shodno dosadašnjim partijama ekipe UDG1, u duelu sa petostrukim šampionom Studentske lige, Fakultetom za sport i fv, očekuje se vatromet golova. Prednost ekipe je sjajni Mugoša od koga se i očekuje da nastavi niz postizanja golova i opravda ulogu najboljeg strijelca lige.

Fakultet za sport je grupnu fazu završio na drugoj poziciji grupe A sa 3 pobjede, te po jednim remijem i porazom sa ukupnom gol razlikom 31:10. Trijumfe su ostvarili protiv Metalurško-tehnološkog, Pomorskog i PMF-a, remizirali su u gradskom derbiju protiv Filozofskog fakulteta iz Nikšića dok su jedini poraz doživjeli od ekipe Sudentskog doma iz Podgorice. U osmini finala su do vrha napunili mrežu ekipe ETF-a u četvrtfinalu je pobijeđen prošlogodišnji šampion,ekipa Ekonomskog fakulteta, te se u polufinalu očekuje meč sa dosta golova a šanse za prolaz su 50:50. Prednost Fakulteta za sport, uz nesporan kvalitet u napadu, mogla bi biti kvalitet na golu jer je reprezentativni golman Balša Đurković zaista briljirao na svakom meču.

FTH Kotor je do polufinala došao bez poraza u grupi B, sa svih 5 pobjeda i ukupnom gol razlikom 33:10. Padali su redom FPN, UDG2, Biotehnički fakultet, Univerzitet Mediteran i Ekonomski fakultet. U osmini finala, momci trenera Žarka Lauševića, uz dosta problema pobijedili su borbenu ekipu Građevinskog fakulteta tek nakon penala a namučili su se i u četvrtfinalu protiv Medicinskog fakulteta gdje su trijumfovali nakon preokreta. Ako uspiju da ponove izdanja iz grupne faze mogli bi ostvariti svoj najveći uspjeh u dosadašnjim izdanjima SLCG u futsalu. U polufinalu protiv ekipe Studentski dom Pg šanse su takođe podjednake a prednost ekipe FTH Kotor mogla bi biti u individualnom kvalitetu Pavićevića i Dragovića.

Poslednji polufinalista, ekipa Studentski dom PG, do polufinala je stigla sa svih 5 pobjeda u grupi A uz gol razliku 33:11. Trijumfi su ostvareni protiv Metalurško tehnološkog, PMF-a, Filozofskog, Pomorskog i Fakulteta za sport i fv. U osmini finala je pobijeđen Univerzitet Mediteran koji se predao bez borbe, a u četvrtfinalu je pobijeđen Filozofski fakultet. U meču protiv ekipe FTH iz Kotora prednost ekipe Studentskog doma iz Podgorice mogla bi biti nevjerovatna uigranost ekipe, jer su na okupu već nekoliko sezona.

 

Subota, 24.02.2018.

Sala SKC Univerziteta Crne Gore

 

Polufinale:

17:00 h Univerzitet Donja Gorica 1 – Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

18:00 h Fakultet za turizam i hotelijerstvo Kotor – Studentski dom Podgorica

 

Spektakl je zagarantovan! Podrži kolege!