Večeras su u sali SKC Univerziteta Crne Gore odigrane finalna i utakmica za treće mjesto Luštica bay Studentske lige Crne Gore u futsalu. Šampionski pehar pripao je ekipi Ekonomskog fakulteta koja je u finalu slavila nakon penala rezultatom 4:3. Pred oko 700 gledalaca Ekonomski fakultet je skinuo sa trona prošlogodišnjeg šampiona, ekipu Studentskog doma iz Podgorice i tako osvojio svoju treću titulu u Studentskoj ligi Crne Gore u futsalu.

Nijesu štedjeli dlanove navijači obje ekipe, a svaki dobar potez svojih igrača nagrađivali su ovacijama. A na terenu, počeli su bojažljivo i jedni i drugi. Nakon početnog odmjeravanja snaga, Ajković je u trećem minutu iskoristio grešku golmana Kolića i donio prednost Ekonomskom fakultetu. Nije se dugo čekalo na izjednačenje. Nemanja Konatar je šutem sa desetak metara poslao loptu iza leđa golmana Boljevića i tako umirio dio tribinana na kojoj su bili smješteni navijači protivničke ekipe. Do kraja poluvremena bilježimo prečku Femića, kao i dvije dobre šanse za Studentski dom ali se rezultat nije mijenjao.

U drugom poluvremenu igrači i jedne i druge ekipe igrali su povučenije a Ekonomski fakultet nije iskoristio igrača više jer je Ljubo Konatar zbog prigovora sudiji dobio direktan crveni karton. Na kraju pravednih 1:1 pa su pobjednika odlučivali penali. Kod Ekonomskog fakulteta sigurni izvođači su bili Bojanić, Miličić i Ajković dok je Šćekić bio neprecizan. U protivničkoj ekipi sigurni su bili Čolović i N.Konatar do je šuteve Gojačanina i Femića odbranio golman Ekonomskog fakulteta Boljević.

 

Na kraju su najboljim pojedincima i ekipama uručena priznanja. Najboljem strijelcu, Danilu Marašu iz ekipe Univerziteta Donja Gorica, koji je postigao 12 pogodaka, nagradu je uručio Ivica Todorović, predsjednik SSSCG. Za najboljeg golmana glasovima kapitena ekipa proglašen je Luka Boljević iz šampionske ekipe. Nagradu mu je uručio Rajko Šebek, član UO SSSCG, dok je za najboljeg igrača izabran Vladan Svrkota iz ekipe ETF. Priznanje mu je uručio Miloš Lalević, Direktor direktorata za sport.

Medalje i pehar trećeplasiranoj ekipi, dodijelio je Nemanja Ivanović, Glavni grad Podgorica. Rektor Univerziteta Crne Gore , prof.dr Danilo Nikolić uručio je medalje i pehar drugoplasiranoj ekipi, dok je najsjajnija odličja i pehar šampionskoj ekipi uručio Nikola Janović, Ministar sporta i mladih u Vladi Crne Gore.

 

 

Finale:

 

Ekonomski fakultet – Studentski dom PG  4:3 nakon penala 1:1(1:1)

Gledalaca oko 700

Sudije: Momo Saveljić i Žarko Markuš

Žuti kartoni: Femić, Kolić i Čolović (Studentskidom PG)

Crveni karton: Lj.Konatar (Studentski dom PG)

Strijelci: Ajković u 3. minutu za Ekonomski fakultet, N.Konatar u 4. minutu za ekipu Studentski dom Podgorica

Strijelci iz penala: Bojanić, Miličić i Ajković (Ekonomski fakultet), Čolović i N.Konatar (Studentski dom)

Ekonomski fakultet: Boljević, Mašanović, Radulović, Ajković, Jokić, Miličić, Rabrenović, Mijović, Bojanić, Jakšić, Perović, Šćekić

Studentski dom PG: Kolić, Vojinović, Čolović, Gojačanin, Femić, S.Konatar, N.Konatar, Lj. Konatar, Bojović,

 

 

Prethodno, u meču za treće mjesto UDG je savladao kolege sa ETF-a rezultatom 6:3, i tako prigrabio bronzana odličja. Nakon tog meča odigran je i revijalni meč između studenata i profesora a studenti su slavili rezultatom 5:1.

 

 

Meč za treće mjesto:

 

UDG – Elektrotehnički fakultet 6:3 (4:1)

Gledalaca oko 450

Sudije: Momo Saveljić i Žarko Markuš

Žuti kartoni: Maraš, Marković, Koprivica (UDG) Ristić, Babović, M.Jovović (ETF)

Strijelci: Ćetković u 2. i 18, Maraš u 5. Mugoša u 12, 27, i Marković u 22. minutu za ekipu FTH UDG, Svrkota u 6, 38 i M.Jovović u 29.minutu za ekipu ETF.

UDG: Račić, Ramdedović, Mugoša, Maraš, Marković, Ćetković, Koprivica, Mrkulić

Elektrotehnički fakultet: S.Jovović, V.Jovović, Musić, Ristić, Pajović, Svrkota, M.Jovović, Babović, Raičević, Vlahović, Lukovac, Minić

 

Related Posts