Večeras je pred oko 400 gledalaca u dvorani Sportsko kulturnog centra odigrana završnica YU Planet Studentske lige Crne Gore u futsalu.

U fantastičnom finalu titula je zasluženo pošla u vitrine Ekonomskog fakulteta koji je savladao Studentski dom iz Nikšića rezultatom 3:1.

Početak meča nije obećavao. Početno odmjeravanje snaga, sa po jednom polušansom u prvih deset minuta. Minut kasnije ekonomisti su zaprijetili preko Pejovića ali je Škiljević bio siguran na golu. Do kraja poluvremena Stanić je imao kolosalnu šansu, Ajković je šutirao pored gola a Studentski dom je uzvratio stativom Filipa Vukovića u posljednjem minutu prvog poluvremena, ali promjene rezultata nije bilo.

U drugom poluvremenu krenulo je otvoreno sa obije strane. Ekonomski fakultet je imao blagu inicijativu, dobra šansa Đurovića i još bolja odbrana večeras odličnog Škiljevića u 25. minutu, a u 29. minutu na semaforu je pisalo 1:0. Nesmotrenost golmana i igrača Studentskog doma nakon još jedne odlične akcije Ekonomskog fakulteta i lopta se od Nikčevića odbila u sopstvenu mrežu. Samo minut kasnije Ekonomski fakultet je postigao još jedan gol. Sjajan prodor Nikole Pejovića po lijevoj strani, driblingom je prešao i odbrambenog igrača i golmana i to je bilo 2:0.

Nakon toga Studentski dom je preuzeo inicijativu u ovom meču, ređale su se šanse i nešto grublja igra, koju su odlične sudije ovog meča Saveljić i Matanović kontrolisale, a Gardašević u 35. minutu smanjuje na 2:1. Do kraja meča bilježimo po jednu dobru šansu sa obije strane a tačku na ovaj meč stavlja Pejović svojim drugim golom 44 sekunde prije kraja ovog dinamičnog susreta pa posle nekoliko sušnih godina vraća pehar u vitrine Ekonomskog fakulteta.

Na kraju su najboljima uručene medalje i pehari. Glasovima kapitena za najboljeg igrača lige proglašen je Miloš Veličković a najbolji golman je Nemanja Krunić, obojica iz redova šampiona. Ove godine titulu najboljeg strijelca podijelili su Matija Bulatović (PMF) i Nikola Pejović (Ekonomski fakultet) koji su postigli po osam golova.

Pobjedičkoj ekipi pehar i medalje uručio je Ministar sporta i mladih i potpredjednik Vlade Crne Gore za mlade i demografski razvoj Dragoslav Šćekić.

Prethodno, u meču za treće mjesto Prirodno-matematički fakultet je slavio protiv ekipe Građevinskog fakulteta rezultatom 2:0.

Zanimljivo je bilo i u finalu II Yu Planet Studentske lige gdje je druga ekipa Ekonomskog fakulteta golovima Mladena Vojinovića u finišu susreta, preokrenula rezultat protiv ekipe Medicinskog fakulteta u svoju korist i zasluženo osvojila pobjednički pehar savladavši ih rezultatom 6:3.

 

Izjava Predsjednika Studentskog sportskog saveza Crne Gore Zorana Medenice:

“Prvo bih čestitao ekipi Ekonomskog fakulteta na osvojenoj tituli, naravno i svim ostalim ekipama koje su učestvovale u ovogodišnjoj ligi. Studentska liga u futsalu i ove godine potvrdila je da je pored košarke najpopularniji sport kod studenata. Studentski sportski savez će nastaviti sa svojim aktivnostima početkom drugog semestra, a ja cu iskoristi priliku da studente pozovem da se uključe u naše aktivnosti.”

 

 

 

I YU Planet liga:

FINALE:

 

Studentski dom NK – Ekonomski fakultet 1:3 (0:0)

Sudije: Momo Saveljić i Davor Matanović

Strijelci: Gardašević u 35. minutu za Studentski dom NK, Nikčević (autogol) u 29, Pejović u 30 i 40. minutu za Ekonomski fakultet.

Studentski dom NK: Škiljević, Kontić, Pejović, Nikčević, Vujačić, Gardašević, K. Vuković, Goranović, F.Vuković, Guberinić, Raketić.

Ekonomski fakultet: Krunić, Vujičić, Peličić, Pejović, Mitrović, Veličković, Dervišević, Đurović, Stanić, Pavlović, Koprivica, Ajković, Ćorović.

 

 

Meč za treće mjesto:

Prirodno-matematički fakultet – Građevinski fakultet 2:0 (2:0)

Sudije: Momo Saveljić i Davor Matanović

Strijelci: Marković u 9, Vujović u 14. minutu za PMF.

PMF: Anđelić, Vujović, Drobnjak, Bulatović, Marković, Skenderović.

Građevinski fakultet: Drpljanin, Uković, Radunović, Terzić, Drinčić, Bušković, Milić, Šćepanović, Kalač.

 

 

II YU Planet liga:

Finale:

 

Medicinski fakultet – Ekonomski fakultet II 3:6 (2:1)

Sudije: Momo Saveljić i Davor Matanović

Strijelci: Kurgaš u 5 i 16, Kurtagić u 27. minutu za Medicinski fakultet, Drljević u 19, Mijović 34, 39, Vojinović u 38, 40 i 40. minutu za Ekonomski fakultet II.

Medicinski fakultet: Sadiković, Šahmanović, Kurgaš, Kurtagić, Golubović, Hasković, Čindrak, Šljivančanin, Cmiljanić.

Ekonomski fakultet II: Đurović, Bubanja, Kankaraš, Boljević, Mijović, Drljević, Vojinović, Orahovac, Kostić, Perković.

Related Posts