Juče su u Sali Gimnazije Slobodan Škerović pred punim tribinama odigrane polufinalne utakmice Luštica Bay  Studentske lige Crne Gore u futsalu.

Plasman u finale izborile su ekipe Ekonomskog i Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, koje su se već dva puta sastajali u odlučujućem meču za prvaka.  Bolji su bili DIF-ovci, slavili sa 4:2 (2011) i 4:0 (2012), a slavili su i u meču prvog kola ovogodišnjeg takmičenja u grupi B (4:3). Fakultet za sport i fizičko vaspitanje je četvorostruki osvajač ovog takmičenja (2009, 2010, 2011, 2012) dok će Ekonomistima ovo biti peto uzastopno finale Studentske lige Crne Gore u  futsalu.

studentski sportski savez crne gore futsal polufinale

Ekonomisti i pravnici očekivano su odigrali tvrd meč, koji je, ispostavilo se na kraju, i riješen jednim golom. Jedini strijelac bilo je Drobnjak 30-ak sekundi prije kraja prvog poluvremena. Minut ranije Mirković je nakon odlučnog dodavanja Vraneša imao najbolju šansu, ali je golman pravnika Vujović bio na visini zadatka. I u drugom poluvremenu su se igrale odlične odbrane, tako da su izostali i golovi. Pravnici su najozbiljnije priprijetili u 30. minutu kada je Staniša Popović pogodio prečku, dok su ekonomisti u samom finišu imali iz kontranapada priliku da povise vođstvo, ali ipak nijesu bili do kraja pribrani.

studentski sportski savez crne gore futsal polufinale 1

I u meču između Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje vodila se čvrsta borba, posebno u prvom poluvremenu. Na kraju su slavili difovci i tako se u mnogo važnijem meču osvetili mašincima za poraz u grupnom dijelu takmičenja. Mašinci su bili ravnopravan rival u prvom poluvremenu, i nakon ranog vođstva ekipe Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje golom Nerića u 6. Minutu uspjeli da stvore dvije odlične prilike za izjednačenje, ali je golman difovaca odlično reagovao u oba navrata i zaustavio udarce Milićevića i Rašovića. U nastavku je do izražaja došla bolja fizička pripremljenost difovaca i oni su zasluženo slavili i izborili plasman u finale.

Ekonomski fakultet – Pravni fakultet 1:0 (1:0)
Strijelci: Drobnjak 20 za Ekonomski fakultet.
Žuti kartoni: Radonjić (Ekonomski fakultet), Vukčević, M.Popović (Pravni  fakultet).
Crveni karton: Adžić (Pravni fakultet).
Ekonomski fakultet: Asanović, Dukić, Vešović, Mirković, Bečanović, Radonjić, Drobnjak, Bojanić, Vraneš, Stojanović, Miličić, Boljević.
Pravni fakultet: Vujović, Vlahović, Rovčanin, Vukčević, Vukićević, S.Popović, Kovačević, Bulatović, Todorović, M.Popović, Adžić.

studentski sportski savez crne gore futsal polufinale 3

Fakultet za sport i FV – Mašinski fakultet 4:1 (1:0)
Strijelci: Nerić  6, Krivokapić 22, 25, Milović 40 za Fakultet za sport i FV, Zindović 36 za Mašinski fakultet.
Žuti kartoni: Zindović, Mrdak (Mašinski fakultet).
Fakultet za sport i FV: Đurković, Radojičić, Otašević, Gogić, Krivokapić, Pješivac, Raonić, Nerić, Milović, Varagić.
Mašinski fakultet: Milošević, Vidović, Milićević, Ćatović, Zindović, Rašović, Lacmanović, Vujošević, Mićanović, Mrdak, Despotović, Radončić.

NEDJELJA, 01. MART
19:30h
Utakmica za treće mjesto:
Pravni fakultet – Mašinski fakultet

20:30h
FINALE:
Ekonomski fakultet – Fakultet za sport i fizičko vaspitanje

studentski sportski savez crne gore futsal polufinale 4

Lista strijelaca:

15 Mirković (Ekonomski)

11 Grozdanić (Građevinski)

10 Ćetković (UDG I), Mrdak (Mašinski)

Related Posts