U subotu, 28. oktobra 2017. godine, u sali SKC Univerziteta Crne Gore, odigrane su finalna i  utakmica za treće mjesto Studentskog kupa Crne Gore u odbojci.

U finalu nije bilo dileme. Ekonomski fakultet je opravdao ulogu favorita i osvojio svoju desetu titulu, savlavdavši u finalu kolege sa Elektrotehničkog fakulteta rezultatom 2:0 (25:15, 25:14).

Da se neće odreći titule aktuelni šampioni najavili su od početka meča kada su servisima tehničara Radulovića stigli do prednosti od čak 11:0. Zvicer, Čađenović, Jevtović i pomenuti Radulović rutinski su set priveli kraju dok je kod ETF-ovaca jedini raspoloženi igrač u prvom setu bio Bogojević, ali nedovoljno za ozbiljniji otpor, pa je prvi set završen sa ubjedljivih 25:15 u korist Ekonomskog fakulteta.

U drugom setu Elektrotehnički fakultet je krenuo agresivnije. Poenima brace Dedić poveli su 3:1 ali su izabranici trenera Petra Gošovića odmah preokrenuli i na prvi tehnički time out otišli sa prednošću 8:4. ETF je dobrim servisima Slobodana Dedića prišao na samo poen zaostatka 9:8, ali to je bilo sve što su prikazali u ovom meču. Zvicer as servisima, pa Jevtović dijagonalom i dobrom igrom u polju, donijeli su nedostižnu prednost odbojkašima Ekonomskog fakulteta 22:13 i mirnu završnicu za još jedan pobjednički pehar i slavlje sa oko 200 svojih navijača.

EkonomskiElektrotehnički 2:0 (25:15, 25:14)

Gledalaca oko 300

Sudije: Ivanović Tanja i Rajković Anđela

Ekonomski fakultet: Radulović, Aranitović, Međedović, Čađenović, Kilibarda, Ivanović, Jevtović, Muhović En. , Muhović Er. , Raičković, Zvicer, Petrović.
Elektrotehnički fakultet: Dedić S, Dedić B, Bogojević , Bogojević , Vujović, Vojinović , Dulović, Moskov

 

Daleko zanimljivije bilo je u meču za treće mjesto. Arhitektonski fakultet je u duel za bronzu počeo loše. Izgubili su prvi set rezultatom 25:20 ali su se probudili u nastavku susreta i preokretom  pobijedili  Prirodno-matematički fakultet 2:1 u setovima a time i osvojili prvu medalju za svoj fakultet u odbojkaškim takmičenjima.

Arhitektonski fakultet – Prirodno-matematički fakultet 2:1 (20:25 , 25:16 , 15:13)

Gledalaca oko 150

Sudije: Ivanović Tanja i Rajković Anđela

Arhitektonski fakultet: Banićević, Petrović, Bajramspahić, Šćepanović, Rakočević, Rabrenović, Bajović, Vojinović, Lutovac

Prirodno-matematički fakultet: Ćupić, Duborija, Rakočević, Sutaj, Vujošević, Pavlović, Joksović, Vujović