Juče su u sali SKC-a odigrani polufinalni mečevi Meridianbet Studentske lige Crne Gore u košarci.

A Studentska liga će imati novog šampiona. Građevinski fakultet je nakon produžetaka uspio da pobijedi aktuelne šampione, ekipu PMF-a, te im se tako osvetio za poraz u grupnoj fazi.

Jako zanimljiv meč od početka susreta. Igrali su jako i jedni i drugi a PMF je tokom utakmice imao konstantnu prednost od po nekoliko poena. U samom finišu meča uspio je poenima iza linije 6,75m najbolji igrač susreta Luka Rakočević da smanji razliku i donese svojoj ekipi produžetke. Drama je nastavljena i u dodatnih pet minuta u kojima je Zejak postigao važne poene a upravo je Rakočević donio konačnih 56:54 za prvo finale ekipe Građevinskog fakulteta. Najefikasniji igrač susreta Luka Rakočević postigao je nevjerovatnih 29 poena dok je u ekipi PMF-a bolji od ostalih bio Hamza Hot sa 14 postignutih poena.

Ne manje neizvjestan bio je i drugi polufinalni meč u kojem je ekipa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje uspjela da pobijedi favorizovani Ekonomski fakultet 36:34. U dinamičnom i čvrstom meču presudila je odbrana i bolja igra u reketu gdje je Fakultet za sport uspio da stekne prednost. Pa ipak, imao je i Ekonomski fakultet svojih šansi za pobjedu ali Nikoli Bulatoviću nije zadrhtala ruka sa linije slobodnih bacanja a Ekonomisti nijesu uspjeli da postignu koš za izjednačenje i dodatnih 5 minuta.

 

U ekipi Fakulteta za sport Đorđe Parović postigao je 18 poena dok je u ekipi Ekonomskog fakulteta najefikasniji bio Bogosav Božović sa 9 poena.

 

 

Rezultati:

 

PMF – Građevinski fakultet 54:56 nakon produžetaka (28:24, 4:6)

Sudije: Popović, Vuković, Ćetković.

PMF: Hot 14, Tatar 9, Perović 6, Rakočević 8, Popović 6, Maraš 11, Milošević, Knežević,Tovljanin, Popović, Šućur, Stojanović.

Građevinski fakultet: Đekić 11, Danilović, Stojanović 3, Baltić, Zejak 7, Đurović 4, Jovović 2, Rakočević 29, Vlaović, Tahirović, Pepić, Drašković.

 

Fakultet za sport i fizičko vaspitanje – Ekonomski fakultet 36:34 (18:20)

Sudije: Popović, Vuković, Ćetković.

Fakultet za sport i fv: Nikolić 2, Bulatović 11, Hodžić, Ćetković, Popović 2, Bošković, Gačević 3, Radulović, Parović 18, Bošković.

Ekonomski fakultet: Bošković 7, Božović 9, Dautović 3, Rašović 7, Beljkaš, Janković 2, Kljajević, Janjušević 4, Pajović, Dajković, Nikčević 2.

Related Posts