Na poziv Opštine Herceg Novi, ovogodišnje Studentske ture Upoznaj Crnu Goru kreću u subotu 20.05.2023. godine upravo iz ove Opštine. Ići ćemo u park prirode Orjen i avanturistički park.

 

Prvo par podataka.

Polazak je u 7 časova sa parkinga ispred Građevinskog fakulteta.

Povratak u Pg je predviđen do 20 časova.

Za početak ćemo imati nekih sat vremena šetnje stazom do avanturističkog parka.

Obzirom da ide 100 učesnika, a zbog kapaciteta Avanturističkog parka, moraćemo se podijeliti u dvije grupe. Dok jedna grupa bude isprobavala staze u Avanturističkom parku, druga ide na hiking dijelom “Staze zdravlja” koja je postala brend u outdoor turističkoj ponudi CG.

Što se tiče hiking ture polazak je od Avanturističkog parka gdje ćemo se u startu spustili do dna grebena Trešnja i dalje nastavili makadamskim putem kroz Rujišta visoravan, nekada katun odnosno kako se u Boki nazivalo “Ljetni stan”. Dalje nastavljamo do ljetnjeg stana Žukovica sa nezaborabnim pogledom na Subrin Amfiteatar, najljepši detalj primorskih Dinarida, a onda do vode Žukovica. Nakon toga ponovo bi se vratili kružno do Rujišta gdje bi se preko grebena Trešnja vratili na polaznu poziciju kod Avanturističkog parka. Hiking tura traje oko 2 sata, a pored aktivnog ima i edukativan karakter. Kroz turu ćemo studente upoznati sa kulturno istorijskim nasljeđem, kao i prirodnim bogatstvima Orjena, Austrougarsku graditeljsku zaostavštinu i sl. Dužina hiking ture koja nije zahtjevna je oko 5 km i cca 200 m elevacije.

Avanturistiški park je napravljen u bukovoj šumi na Vrbanju, poštujući sve standarde zaštite životne sredine koristeći samo prirodne materijale. Smješten je na 1100 m nadmorske visine i jedan je od najsavremenijih adrenalinskih parkova u regionu. Park se rasprostire na 7 hiljada kvadratnih metara na kojima je u četiri poligona raspoređeno 44 elementa, a kao poseban peti poligon je 200 metara dugački zip-line. Poligoni su raspodjeljeni po kategorijama – od najlakšeg – prilagođenog i za djecu od 6 godina, do onog najkomplikovanijeg – prilagođenog malo spretnijim i iskusnijim korisnicima.

Plan je da iz avanturističkog parka krenemo do 16 časova ka busevima.

Potrebno: Kvalitetna obuća (može i jače patike), 2l vode, zaštita od sunca, sendviče, čokoladice, šuškavac jer je u planini uvijek moguća kiša, preobuku (majice i sl).

Tura je besplatna za sve studente a broj mjesta je ograničen.

Prijave slati na mail: [email protected]

U prijavi je neophodno navesti IME I PREZIME, FAKULTET I KONTAKT TELEFON

Kontakt: 067/323-400 Brna

 

Vidimo se!

Related Posts