Nakon što su naši studenti na Evropskim univerzitetskim igrama u Zagrebu osvojili dvije medalje u karateu, danas je u Rijeci osvojena i treća po redu. Osvojio je džudista Nikola Gušić u kategoriji do 73 kg. U istoj kategoriji danas smo imali tri predstavnika. Osim Gušića, inače studenta Univerziteta Donja Gorica, nastupili su njegov kolega Nikola Gardašević i Balša Sinanović sa Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore.

U njihovoj kategoriji ukupno je nastupilo 38 boraca, a svi naši predstavnici bili su slobodni u prvom kolu, da bi  u 1/16 finala svi iponom savladali svoje protivnike, Gušić Francuza Taradea, Sinanović Slovenca Kerna, a Gardašević Bosanca Puljića. Već u osmini finala žrijeb je sastavio naše predstavnike Gušića i SInanovića, pa je mjesta u ¼ finala bilo samo za jednog. Slavio je Gušić, a iako je u narednoj rundi poveo jukom protiv Ječmineka iz  Češke, poražen je pa kako on nije uspio izboriti plasman u polufinale Sinanović je ostao bez prilike da se bori za medalju. Gušić je kroz repasaž nadmoćno stigao do bronze, pobijedivši iponom u sva  tri meča, protiv Srbina Petrovića, Francuza Diboe i odličnog Nikole Gardaševića u direktnom meču  sa bronzano odličje. Prava je šteta što Nikola Gardašević nije uspio da stigne do odličja, jer je imao odlične borbe, iponom pobjedivši sve rivale do polufinala. Nakon Bosanca Puljića, Gardašević je bio bolji i od Rodrigeza iz Portugala, da bi u polufinalu ipak Ukrajinac Komula bio prejak.

Sjutra će na tatami naši ostali džudisti Anđela Džaković (-70kg), Nebojša Gardašević (-81kg), Danilo Pantić i Lazar Daković (-100kg) i Jovan Peković (+100kg). Osim džudista na borilište će i tekvondoista Balša Radunović.

Related Posts