Danas je na Evropskim univerzitetskim igrama u Rijeci počelo takmičenje u košarci 3×3. Na takmičenju, među 22 ekipe učešće je uzela i naša ekipa sastavljena od studenata sa Univerziteta Crne Gore, inače ekipa koja je slavila u nacionalnoj Studentskoj ligi 3×3 u kojoj je učestvovalo 20 ekipa. Za našu ekipu nastupaju Filip Đukić, Ognjen Janković, Marko Pejaković i Milun Božović.

Moglo bi se reći da naši nijesu imali sreće  na žrijebu, pošto su se našli u grupi B, u kojoj su još aktuelni šampioni, ekipa Univerziteta Kragujevac,prošlogodišnji vicešampioni, studenti sa Univerziteta u Splitu, Državni moskovski Univerzitet Lomonosov, Univerzitet Ostrava iz Češke i francuski Univerzitet Bordo. U prvom kolu naši su poraženi od Kragujevčana 22:6, a u drugom meču bolji od naših bili su momci iz Češke 21:12. Do kraja dana odigraće se svi mečevi grupne faze, a s obzirom na kvalitet ekipa iz Rusije i Hrvatske, naši će priliku za prvi trijumf tražiti protiv najbolje ekipe iz Francuske.

Osim predstavnika u košarci 3×3, na igrama u Rijeci nastupaju i džudisti i Balša Radunović u tekvondou. Kasno večeras održaće se žrijeb za oba sporta. Radunović će na tatami u ponedjeljak u kategoriji do 74 kg. Sjutra će na borilišta džudisti Nikola Gušić, Nikola Gardašević i Balša Sinanović u kategoriji do 73 kg, a poslednjeg takmičarskog dana na tatami će Anđela Džaković (-70kg), Nebojša Gardašević (-81kg), Danilo Pantić i Lazar Daković (-100kg) i Jovan Peković (+100kg). Očekujemo da će nas naši džudisti I tekvondoista obradovati dobrim rezultatima i dodati još nekoliko medalja, nakon dvije osvojene u karate u Zagrebu.