Završeno je karate takmičenje u okviru III  Evropskih univerzitetskih igara u Zagrebu i Rijeci. Naši studenti su nastup završili sa dvije osvojene medalje, nakon što je prvog dana muški kata tim Univerziteta Donja Gorica osvojio bronzanu medalju, danas je Filip Vujadinović poražen u finalnom meču u kategoriji -84kg od odličnog borca iz Turske Ugura Aktaša sa Istanbul Ajdin Univerziteta i tako osvojio srebrnu medalju. Priliku da osvoji bronzu propustio je Miljan Vujović, koji je u meču za odličje poražen od borca iz Slovačke, Matijusa Ljevskovskog, i tako osvojio peto mjesto.

Na veoma kvalitetnom  takmičenju u karateu nastupilo je oko 340 studenata sportista sa 95 Univerziteta iz 27 evropskih zemalja.

Sinoć su inače, na stadionu SRC Mladost svečano su otvorene Evropske univerzitetske igre, a otvorio ih je predsjednik Vlade Hrvatske Tihomic Orešković. Na igrama će se u 23 različita sporta takmičiti više od 5800 sportista iz 41 evropske zemlje sa 450 različitih univerziteta.

Osim karatista, na Evropskim univerzitetskim igrama od  naših studenata nastupiće džudisti, tekvondo kao i ekipa u košarci 3×3. U tekvondou će  nas predstavljati Balša Radunović sa Univerziteta Donja Gorica, od džudista će nastupiti Jovan Peković, Balša Sinanović (Univerzitet Crne Gore), Tanja Božović, Anđela Džaković, Danilo Pantić, Nikola Gušić, Nikola Gardašević, Nebojša Gardašević i Lazar Daković (Univerzitet Donja Gorica). U košarci 3×3 nastupiće momci koji su pobijedili u prvom izdanju Studentske lige, ekipa u sastavu: Filip Đukić, Marko Pejaković, Milun Božović i Ognjen Janković.

Takmičenje u ova tri sporta održaće se u Rijeci od 22. do 26. jula.

Related Posts