Drugog dana takmičenja u karateu na 3. Evropskim univerzitetskim igrama (EUSA Games) Filip Vujadinović sa Univerziteta Donja Gorica plasirao se u finale u kategoriji borbe -84kg. U prvom kolu pobijedio je predstavnika Bosne i Hercegovine, Matea Čavara sa  Univerziteta u Mostaru 1:0, u drugom kolu takmičara bio je bolji od Brajana Timermansa sa Univerziteta Mastriht iz Holandije 1:0, a u trećem predstavnika Bjelorusije, Aleksaja Kuznjecova 14:4. U polufinalu je bio bolji od  Tomaša Pupkaja iz Slovačke 6:1, a sjutra će se u finalu boriti protiv Ugur Aktaša sa Istanbul Ajdin Univerziteta iz Turske.

U kategoriji -75kg Miljan Vujović sa Univerziteta Donja Gorica boriće se za bronzu protiv takmičara iz Slovačke, Matijusa Ljevskovskog. Vujović je u prvom kolu pobijedio Rodriga de Pinta sa Univerziteta iz Lisabona, 3:2, u drugom kolu  bio bolji od takmičara iz Bosne i Hercegovine, Harisa Macanovića sa Univerziteta Sarajevo 2:0, a u četvrtfinalu je poražen  od hrvatskog takmičara Enesa Garibovića 3:0, da bi  u prvom kolu repasaža savladao španskog  predstavnika Pabla Gomesa sa Univerziteta u Valensiji 6:1.

U kategoriji do 75kg Bojan Bakić savladao je u prvom kolu predstavnika  Portugala 3:2, u drugom Nedima Hasanbegovića sa Univerziteta u Tuzli 1:0. U četvrtfinalu Bakić je izgubio od prestavnika Turske Bajrama Ercana 6:1, a u prvom kolu repasaža poražen je od Filipa Grgurića sa Univerziteta u Rijeci 1:0. Mario Kovačević sa Univerziteta Mediteran u kategoriji -67kg stigao je takođe do četvrtfinala. U prvom kolu je bio slobodan, u drugom savladao takmičara iz Portugala 3:2, i u ¼ finala poražen od predstavnika Turske, Muhameda Jilmaza sa Univeriteta iz Istanbula 3:2. Konstantin Vujošević je u prvom kolu poražen od Mađara Aleksandera Honinga sa Univerziteta Sv Ištvan rezultatom 6:3.

Tina Minić sa Univerziteta Crne Gore u prvom kolu savladala je Španjolku Auru Garsiju sa Univerziteta Valensija 2:0,  a u drugom kolu bila bolja od Austrijanke Amile Gojak 1:0, dok je u trećem izgubila od Hrvatice Ane Lenard, osvajačice medalje na poslednja  tri seniorska prvenstva Evrope,  na preglašavanje 4:1, a u prvom kolu rešpasaža bolja od Tine bila je Ingrida Sušakova sa Univerziteta Bratislava.

Vuk Šuković sa Univerziteta Donja Gorica je u kategoriji +84 u prvom kolu za protivnika imao nezgodnog borca iz Makedonije, Martina Nestorovskog, sa Univerziteta u Tetovu. U tom meču Šuković je u samom finišu poražen sa 1:0.

Naše studente sportiste je u sportskom selu danas posjetio i na takmičenju podržao i rektor Univerziteta Donja Gorica  prof Veselin Vukotić.